Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič, který při havárii způsobil spolujezdkyni těžké zranění, z místa nehody utekl. Po chvíli ho našel policejní pes

KLADENSKO – Muž je podezřelý ze dvou trestných činů. 

V neděli 14. listopadu, deset minut po 22. hodině, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k havárii osobního vozidla, k níž došlo v kat. obce Unhošť. Na místo byl povolán také policejní psovod se psem.

Podle dosavadního šetření došlo k havárii tak, že 44letý muž řídil vozidlo Škoda Octavia ve směru od Unhoště na Jeneč, kdy na tomto úseku zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy na mokré vozovce, vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do směrového sloupku. Na toto zareagoval tím, že strhl řízení, čímž uvedl auto do smyku a poté narazil pravou boční částí Škodovky do stromu, který přerazil. Vlivem nárazu se automobil přetočil přes střechu a skončil v poli. 

Oznamovatel nehody poskytoval první pomoc těžce zraněné spolujezdkyni z havarovaného vozidla, kterou našel poblíž silnice. Řidič po nehodě utekl z místa dopravní nehody do pole, kde ho poté našel policejní pes. 

Policisté poté řidiče vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než 1,5 promile. K výsledku muž uvedl, že před jízdou ve večerních hodinách vypil 3 půllitrová jedenáctistupňová piva a 5 panáků tvrdého alkoholu.

Těžce zraněná žena byla převezena sanitou do jedné z pražských nemocnic a muž do kladenské nemocnice.

V současné době je 44letý šofér podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a to z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až čtyři roky.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem