Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilý řidič narazil do stromu

Český Krumlov - V pátek v podvečer došlo na silnici č. II/162 poblíž Frymburka k dopravní nehodě.  

Řidič z obce na Větřínsku řídil pod vlivem alkoholu vozidlo Škoda Favorit, jehož řízení však nezvládl a narazil do vzrostlého listnatého stromu. Při nehodě došlo k dosud blíže nezjištěnému těžkému zranění řidiče, se kterým byl transportován vrtulníkem k ošetření a následné hospitalizaci do Nemocnice České Budějovice. A dále došlo k lehkému zranění spolujezdkyně na předním sedadle, se kterým byla převezena vozidlem RLP na ošetření do Nemocnice Český Krumlov. Žena byla po ošetření propuštěna do domácího léčení.
 
Na vozidle vznikla škoda výši asi 20.000 Kč, k jiné škodě nedošlo. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Hlídkou Obvodního oddělení PČR Lipno nad Vltavou bylo u řidiče na místě provedeno odborné vyšetření na přítomnost alkoholu, a to přístrojem Dräger, s pozitivním výsledkem přesahujícím 2,7 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k leteckému transportu řidiče nebylo možné na místě provézt druhé měření a cestou lékaře LZS byl policejním orgánem na místě nařízen odběr biologického materiálu v nemocnici. Na místě kromě policistů a lékařů zasahovala také jednotka HZS Frymburk, která provedla lokalizaci úniku provozních kapalin z vozidla po nehodě.
 
Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a veškeré okolnosti jsou i nadále v šetření.
 
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem