Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý řidič obviněn

LOUNY - V červenci způsobil dopravní nehodu... 

Opilý řidič, který koncem července způsobil v Podbořanech dopravní nehodu, byl obviněn. O této události jsme již veřejnost informovali před několika týdny (http://www.policie.cz/clanek/opily-ridic-zpusobil-nehodu-650356.aspx). Tehdy jel v podvečerních hodinách s osobním automobilem zn. Škoda Felicia ulicí Palackého ve směru k ulici Bedřicha Smetany a na křižovatce nedal přednost vozidlu zn. Citroën Xsara, které přijíždělo zprava. Levou přední částí vozidla do něj narazil. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn. Provedená dechová zkouška u 32letého řidiče felicie byla pozitivní, mladý muž nadýchal nejprve 3, 28, posléze 2, 96 promile alkoholu. V minulých dnech komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil opilého řidiče z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Z maringotky zmizely věci za tisíce

Dosud nezjištěný pachatel se v minulých dnech vloupal do stavební maringotky v Kněžicích na Podbořansku. Po násilném vniknutí odcizil kabely ke svářecímu agregátu, elektrický převodník k vibrátoru na hutnění betonové směsi, plastový kanystr s 20 litry benzinu a další věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na 14 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Z klece odcizil propanbutanové lahve

Policisté pátrají po pachateli, který z neděle na pondělí odcizil z klece u jedné benzinové čerpací stanice v Podbořanech 9 kusů dvoukilogramových a 14 kusů desetikilogramových propanbutanových lahví. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 19 050 Kč. Událost policisté šetří jako trestný čin krádeže, ve věci zahájili úkony trestního řízení.

U Divic ležel granát 

V pondělí odpoledne byl v lesním porostu mezi obcemi Brloh a Divice na Lounsku nalezen granát. Hlídka lounských policistů okamžitě místo nálezu zajistila a přivolala pyrotechnika z Ústí nad Labem, který uvedl, že se jedná o nevybuchlý starý dělostřelecký granát o rozměrech 30 x 7 cm a převzal jej k zneškodnění. Ke zranění osob či škodě na majetku nedošlo.

Nehoda cyklisty a osobního auta v Žatci

V úterý, kolem sedmé hodiny ráno, se v Žatci odehrála dopravní nehoda mezi cyklistou a osobním vozidlem zn. Škoda Fabia. Čtyřiadvacetiletá řidička uvedeného automobilu jela od Staňkovic směrem na Most a na křižovatce u chmelařského institutu přehlédla cyklistu jedoucího po hlavní silnici od Žatce na Most. Při nehodě byl 64letý cyklista zraněn a převezen do nemocnice. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidičky osobního auta negativní. Cyklistovi byla v nemocnici odebrána na případné zjištění alkoholu krev. Nehoda je v dalším šetření dopravních policistů.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 20. září 2011 

vytisknout  e-mailem