Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič při kontrole usínal

SEMILSKO - Z ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 64letý muž. 

Včera kolem půl druhé odpoledne upozornili občané policisty prostřednictvím tísňové linky 158  na 64letého řidiče osobního vozidla, který zaparkoval  na benzinové čerpací stanici Kontakt v Ohrazenicích. Jeden z volajících byl svědkem toho, jak hned po příjezdu na benzinku naboural do obrubníku na parkovišti. Pak stál na parkovacím místě s nastartovaným motorem a rozsvícenými světly a měl nahlas puštěné rádio.

Přivolaní policisté se ho nejprve zeptali, zda nemá zdravotní problémy. Tato jejich obava se ale rozplynula v momentě, kdy promluvil, protože z něj byl silně cítit alkohol.  Jeho konzumaci před policisty nijak nepopíral a přiznal se k tomu, že vypil "nějaké kořalky a piva", konkrétněji se nevyjádřil. V průběhu komunikace usínal,  a když mu policisté podali přístroj Drager, aby provedl dechovou zkoušku,  přikládal si ho k ústům jako lahev kořalky a snažil se z něj napít.  Vysvětlit mu, jak má provést dechovou zkoušku, vyžadovalo opravu velkou trpělivost policistů. Nakonec se to ale přeci jenom povedlo a přístroj ukázal, že má v sobě 2,94 promile alkoholu.

Alkohol ochromil nejen schopnost jeho uvažování ale i jeho pohybovou soustavu. Ze sedadla řidiče téměř nebyl schopen vstát a  zhruba šest metrů od auta k sanitce přešel jen s asistencí,  zdravotníci ho pak převezli na vyšetření do nemocnice.  Policisté mu pochopitelně na místě zadrželi řidičský průkaz a také ho nemine trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil tím, že od svého známého v Ohrazenicích odjel na místní  benzinku opilý. To, že cestou na silnici nikomu neublížil, je jenom náhoda.

9. 6. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem