Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilý řidič s autem havaroval

JIHLAVSKO: Vozidlo se zraněným řidičem a spolujezdcem nalezla policejní hlídka 

Ve středu 12. srpna pátrali telčští policisté po vozidle, u kterého vzniklo podezření, že je řidič pod vlivem alkoholu. Automobil nalezli v katastru obce Řásná havarovaný, řidič i jeho spolujezdec byli zranění. Řidiči policisté následně naměřili přes jedno a půl promile alkoholu.
 
Před jedenáctou hodinou večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od svědka, který viděl dva značně opilé muže, kteří opustili restaurační zařízení a ve stavu, že nebyli schopni ani samostatné chůze, nastoupili do vozidla a odjeli. Svědek uvedl směr jejich jízdy, popis vozidla a do lokality okamžitě vyjela policejní hlídka. V blízkosti místního kempu policisté nalezli havarovaný automobil, který odpovídal popisu, řidič i spolujezdec byli zranění. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu a poskytli oběma mužům do jejího příjezdu nezbytnou pomoc. Devatenáctiletý řidič a jeho čtyřiadvacetiletý spolujedoucí, oba cizí státní příslušnosti, byli na místě ošetřeni zdravotnickou záchrannou službou, další lékařskou péči odmítli. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,5 promile alkoholu. Opakované zkoušky u muže ukázaly hodnoty 1,52 a 1,33 promile alkoholu v dechu. Na vozidle vznikla při dopravní nehodě škoda přibližně pět tisíc korun. Místo havárie policisté ohledali a zadokumentovali.
Na základě provedeného šetření zjistili, že devatenáctiletý muž jel s automobilem Škoda Octavia po silnici ve směru od Telče. V blízkosti kempu v katastru obce Řásná řidič najel s vozidlem na krajnici a havaroval. Poté automobil řádně nezabezpečil proti pohybu a vozidlo ještě sjelo z mostku do mělkého potoka, kde ho následně nalezla policejní hlídka.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, ze spáchání kterého je devatenáctiletý muž podezřelý. Dále se řidič dopustil dopravních přestupků, které policisté také šetří.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. srpna 2015

vytisknout  e-mailem