Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič se pokoušel podplácet policisty

PRAHA VENKOV-VÝCHOD – Muž skončil v poutech a obviněním ze dvou trestných činů. 

Z běžné silniční kontroly se vyklubaly dva trestné činy. Vzhledem k tomu, že řídil vozidlo opilý, myslel si, že situaci zachrání nabídkou úplatku.
 
Policisty z oddělení hlídkové služby zaujal projíždějící nepřipoutaný řidič VW Passat s rozbitým oknem pátých dveří. Z těchto důvodů se ho rozhodli zkontrolovat, a proto jej zastavili na parkovišti v Sokolovské ulici v Čelákovicích.
 
Po zastavení vozidla policisté ztotožnili řidiče jako 32letého muže. Toho během kontroly vyzvali k dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledky s hodnotami 2,84 a 2,70 promile. Následně na to se několikrát pokoušel jeho jízdu pod vlivem alkoholu s hlídkou finančně řešit, na což byl ze strany policistů upozorněn a poučen, že by se mohlo v tomto případě jednat o trestný čin podplácení. Na to muž uvedl, že toto právě chce a i přes opakované upozorňování, že se nabízením úplatku dopouští trestné činnosti, si na tomto stále trval a nadále v tom pokračoval.

Hlídka muže na místě zadržela a eskortovala na policejní služebnu, kde byl umístěn do cely.

Po veškerých služebních úkonech komisař služby kriminální policie zahájil proti muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení. Za to mu v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až šest let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
20. září 2023

vytisknout  e-mailem