Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opilý řidič zadržen

Řidič posilněný alkoholem ujížděl a utíkal policistům, po dostižení kladl aktivní odpor 

Požití alkoholu si před jízdou neodpustil řidič na vsetínsku, řidiče ale odhalila hlídka Inspektorátu cizinecké policie Vsetín.
 
Řidičovy problémy se zákonem začaly 3.9.2008 v 1:05 hodin. V tuto dobu se jej hlídka Inspektorátu cizinecké policie Vsetín pokusila zastavit. Na jejich znamení k zastavení červeným světlem ale řidič zareagoval "po svém", místo toho, aby zastavil, prudce odbočil na vedlejší komunikaci a snažil se hlídce ujet. Přibližně po dvou kilometrech pronásledování se policistům podařilo auto zastavit. Řidič ale ani poté nechtěl přijít do kontaktu s policisty, vyskočil z auta a prchal směrem k Valašskému Meziříčí. Policisté jej ovšem dostihli, ale protože se řidič se svým zajištěním nechtěl smířit, tak kladl aktivní odpor. Proto proti němu bylo použito donucovacích prostředků a byly mu nasazeny pouta. Poté se podrobil dechové zkoušce, kterou bylo zjištěno, že je pod vlivem alkoholu.
  
O případu byl vyrozuměn státní zástupce a výše uvedenému řidiči bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
    
   
por. Mgr. Jitka Lukášová
komisařka ObŘ SCP Brno
 

vytisknout  e-mailem