Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý řídil, boural

LOUNY - Mladík zranil sebe i své kamarády... 

Pravidlo, že alkohol za volant nepatří, stále opomíjejí někteří řidiči. Ve většině případů se jedná o mladé muže. Ne jinak tomu bylo i v případě dopravní nehody, ke které došlo v úterý, před desátou hodinou večer, v obci Chraberce na Lounsku. Dvacetiletý řidič osobního vozidla zn. Mazda 323 jel ve směru od Mnichova Týnce směrem na Nečichy, když v Chrabercích nepřizpůsobil v pravotočivé zatáčce rychlost automobilu svým schopnostem . Dostal smyk a vjel do protisměru mimo komunikaci, kde narazil do dřevěného plotu zahrady rodinného domu. Následně zdemoloval dopravní značku a s vozidlem se převrátil na střechu. Při nehodě byl sám lehce zraněn a lehčí újmu na zdraví, dle předběžných informací, utrpěli i další tři jeho spolujezdci (mladíci ve věku 17, 17 a 18 let - všichni z Lounska). Policisté provedli na místě nehody u mladého řidiče dechovou zkoušku, která prokázala požití alkoholu. Přístroj naměřil 1, 35 promile. Řidiči byl dále na zjištění alkoholu v krvi odebrán vzorek v mostecké nemocnici. Nehoda je dále v šetření policie.

V Mánesovce hořelo auto

V noci na středu vyjížděli hasiči a policisté k požáru osobního vozidla zn. Peugeot 306 do Mánesovy ulice v Lounech. Z dosud nezjištěných příčin tam došlo k zahoření  zaparkovaného automobilu. Jednotka lounského hasičského sboru provedla uhašení požáru s tím, že po rozednění se na místo dostaví její vyšetřovatel a provede ohledání, aby zjistil příčinu vzniku požáru. Majitel vozidla škodu vyčíslil předběžně na 20 tisíc korun.

Školu navštívil zloděj

Jedna lounská škola měla v minulých dnech co do činění se řáděním zloděje. Ten rozbil dlažební kostkou okno učebny a vzniklým otvorem vnikl dovnitř. Z vnitřního parapetu okna odcizil radiomagnetofon zn. Sony. Způsobená škoda byla celkem vyčíslena na 3 100 Kč.  Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Vykraden potravinový automat

Chuť na cukrovinky si budou muset nechat zajít studenti jedné střední školy v Žatci. V úterý, během dne, se totiž do prodejního automatu na cukrovinky, který je umístěn na chodbě školy, vloupal zloděj. Ten překonal nezjištěným způsobem centrální zamykání, automat otevřel a následně z něj odcizil všechno vystavené zboží. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 3 tisíce korun.

Krádež stavebního nářadí a vozidel

Do stodoly na dvoře jednoho domu v Očihovci na Podbořansku se v minulých dnech vloupal dosud nezjištěný pachatel. Odcizil motorový vibrační pěch zn. Belle a řetězovou motorovou pilu zn. Husqvarna. Dále ze samotného dvora ukradl motorový skútr a motorovou dětskou čtyřkolku. Celková škoda byla podle předběžného vyčíslení odhadnuta na 281 500 Kč. Policisté případ šetří jako tresné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Zloděj řádil i na Kystře

Policisté šetří i vloupání do domu v obci Kystra na Lounsku. Z pondělí na úterý vnikl na pozemek a dále i do samotného obydlí dosud nezjištěný pachatel, který odcizil, co mu přišlo pod ruku. Odnesl si např. hliníková kola i s pneumatikami, fotoaparát, různé oblečení, rybářský prut, motorovou sekačku, pracovní nářadí a další věci. Poškozený škodu odhadl na 180 tisíc korun. Policisté nyní případ šetří a po pachateli pátrají.

Louny, 12. května 2010     

vytisknout  e-mailem