Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý sedl na motorku a vezl holku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Příliš rychlých a telefonujících řidičů je stále dost.  

 

Nejen že alkoholem posilněný mladík sedl na motorku, ale ještě si dovolil za sebe posadit svou přítelkyni. Po třetí hodině v noci na neděli 19. srpna v takovém stavu projížděl uličkou v Uherském Brodě, v níž nezvládl odbočení a s motorkou padal. V pádu narazil do zaparkovaného auta. Jak řidič, tak jeho mladá spolujezdkyně utrpěli při nehodě lehké zranění. Dopravní policisté, kteří nehodu vyšetřovali, mladíkovi naměřili 1,16 promile alkoholu. Viník nehody se přiznal, že před jízdou pil alkohol. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky spolu se zaviněním nehody, a tak mu ze zákona hrozí až tříleté vězení.

Způsobila dopravní nehodu jen nepozornost nebo tomu dopomohl zbytkový alkohol v těle řidiče, který v pondělí 20. srpna v šest hodin ráno nedal v Nivnici přednost dodávce jedoucí po hlavní silnici? Jednadvacetiletý řidič octavie projel křižovatkou rovně, přičemž narazil do dodávky, která následně narazila do oplocení firmy. V dechu řidiče policisté naměřili 0,36 promile alkoholu, který zůstal v jeho těle z předchozího večera. Před půlnocí měl dopít svou pátou jedenáctku. V jeho případě mu hrozí pokuta do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Kauci ve výši šestadvaceti tisíc korun uložili dopravní policisté třiačtyřicetiletému muži, který jel v neděli dopoledne Uherským Brodem. Dopravní policisté mu naměřili překročení rychlosti v obci o polovinu a zastavili jej. Při kontrole zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a tudíž není jeho držitelem. Při nedělní jízdě vezl v autě dítě, které nebylo v autosedačce, i když podle zákona ještě v sedačce rozhodně být mělo. Policisté tak muži zadrželi řidičský průkaz. Auto mu do zaplacení kauce zajistili.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 17. – 23. 8. 2012


 

Počet zjištěných přestupků

17. – 23. 8. 2012

10. – 16. 8. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

3

3

Řidič pod vlivem drog

1

1

Překročení maximální rychlosti

82

76

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

10

15

Telefonování za jízdy

31

34

Špatný technický stav vozidla

35

24

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. červenec 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem