Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý srazil chodkyni a ujel

TRUTNOVSKO - Policisté ho vypátrali a zadrželi. 

V sobotu 14. ledna 2023 po 23. hodině jsme na lince 158 přijali oznámení týkající se srážené chodkyně pásovým vozidlem, ke kterému došlo v Peci pod Sněžkou, přičemž řidič z místa nehody ujel.

Po příjezdu na místo policisté od svědkyně zjistili, že obě šly od sjezdovky Javor do centra po levé části komunikace. Najednou se za nimi objevilo světlo a její kamarádku následně srazila na zem čtyřkolka, přičemž řidič z místa ujel.
Chodkyně utrpěla lehké zranění, následně byla ošetřena v nemocnici a poté byla propuštěna domů.
Na místo události operačním důstojník dále přivolal dopravní policisty, aby řádně zadokumentovali dopravní nehodu, a trutnovské policisty, kteří měli pomoc místním mužům zákona při pátrání po řidiči čtyřkolky s pásovými koly.

Zanedlouho policisté vypátrali v místním klubu 43letého muže, kterého na místě zadrželi a provedli s ním orientační dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,09 promile. Zadržený muž se choval vůči policistů, agresivně, byl na ně vulgární a z jeho strany došlo také k fyzickému napadení jednoho z policistů.
Poté byl zadržený muž eskortován na vyšetření do nemocnice v Trutnově a poté byl umístěn do policejní cely.
Dalším šetřením v Peci pod Sněžkou jsme zjistili, že muž přijel do jednoho baru na čtyřkolce, kde požíval alkoholické nápoje. V tomto zařízení se již choval nevybíravě, když obtěžoval barmanky, svlékal si své oblečení a byl jak na obsluhu, ale i na ostatní hosty vulgární. Odtud měl odjet právě na čtyřkolce s pásovými koly.

Policejní komisař proti němu v neděli zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, ohrožení pod vlivem návykové látky a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
Obviněného muže jsme propustili ze zadržení v neděli odpoledne a v současné době je stíhán na svobodě.

por. Pižlové Šárka, DiS.
18. ledna 2023, 9:00

vytisknout  e-mailem