Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opilý ujížděl policistům

Teplicko – přes dvě promile alkoholu v krvi měl Němec, když se snažil uniknout hlídce. 

I v době státních svátků, kdy si většina občanů užívala prvního prázdninového volna, pátrali cizinečtí policisté po osobách, které jsou v Česku ilegálně. V úterních odpoledních hodinách 6.7.2010 se jim pokusil vyhnout jednačtyřicetiletý Němec při silniční kontrole nedaleko státních hranic u obce Dubí na Teplicku. Hlídku, která se jej snažila zastavit, neposlechl, objel ji a ujížděl dále do nitra České republiky. Cizinečtí policisté začali muže v mercedesu pronásledovat a dostihli jej už po dvou kilometrech přímo v Dubí. Muž zkoušel trpělivost policistů ještě tím, že dále popojížděl několik metrů než honičku vzdal. Policisté záhy odhalili motiv jeho jednání. Nejenže Němec řídil pod vlivem alkoholu, protože hodnota dechové zkoušky se vyšplhala až na 2,35 promile, ale další překvapení čekalo na policisty v záznamech policejní evidence. Muži zákona nevěřili vlastním očím. Němec si totiž dovolil řídit opilý v době, kdy má stanoven zákaz řízení motorových vozidel a ještě ke všemu mu byl soudně zakázán pobyt v České republice na čtyři roky.
 
Cizinec měl již v minulosti problémy se zákonem a to především díky alkoholu, který mu byl za volantem naměřen. V České republice byl za opětovné řízení pod vlivem alkoholu odsouzen v roce 2009 dokonce k osmi měsícům trestu odnětí svobody, propuštěn byl v lednu 2010.
 
Nenapravitelného hříšníka bude opět řešit český soudce a za jízdu pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí může být odsouzen až na tři roky nepodmíněně.
 

vytisknout  e-mailem