Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý vnuk vyšplhal do pátého patra po hromosvodu

ČESKOLIPSKO - Policisty i hasiče v sobotu zaměstnal 21letý mladík. 

     V sobotu v podvečer kontaktovala tísňovou linku Policie ČR mladá žena a upozornila policisty na podezřelého "horolezce", který se šplhal po hromosvodu panelového domu na sídlišti Špičák v Hradecké ulici v České Lípě. Když policejní hlídka na místo dorazila, nacházel se muž na balkoně  v pátém patře. Jednomu z obyvatel domu se pak svěřil, že se takto složitě dostával do bytu své vlastní babičky, která není doma. Doufal prý, že budou otevřené balkonové dveře.

     Policisté pro jistotu babičku telefonicky kontaktovali, aby zjistili, zda mladého muže zná a souhlasí s tím, aby navštěvoval její domácnost bez jejího vědomí. Žena svého vnuka v této situaci vůbec nepodržela a odpověděla jim, že tam nemá co pohledávat, a že až se vrátí z návštěvy známých zpět do České Lípy, dá souhlas s jeho trestním stíháním. Policisté proto v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

     Mladík, který teď bude nejspíš trestně stíhán, vylezl relativně rychle po hromosvodu nahoru, dolů se ale už bál. Ne policistů, jen toho, že spadne. Pro  jeho záchranu tak museli vyjet profesionální hasiči, kteří mu k balkonu přistavili plošinu s žebříkem a záchranným košem, ve kterém ho přepravili bezpečně dolů. Nutno dodat, že se nevítaný vnuk vypravil za svou babičkou s 2,35 promile alkoholu v krvi, jak prokázala dechová zkouška. Šplhat v takovém stavu  po hromosvodu až do pátého patra byl od něj  proto velký hazard se životem.

     Vzhledem k silné opilosti ho policisté před výslechem do protokolu nechali nejprve vystřízlivět v policejní cele, kde strávil sobotní noc. Pokud jeho babička svůj názor nezmění, obviní ho  z přečinu porušování domovní svobody.

 

 por. Bc. Ivana Baláková
16. června 2014

 

 

vytisknout  e-mailem