Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opravdu se nešlo domluvit?

Jihočeští policisté zaznamenávají na lince 158 také rodinné či partnerské rozepře, mnohdy jsou to zbytečné hádky! Buďme k sobě tolerantní! 

Policisté v těchto dnech častěji vyjíždějí k různým roztržkám i domácím hádkám, které někdy končí i fyzickým napadením. Mnohdy musí zasáhnout.

Ve většině však jde o hádky či zbytečné slovní provokace.  Pokusme se třecí plochy najít a eliminovat hned v začátku, nepřipusťte, aby Vás partnerská „ponorka“ dostala. Pokuste se na svém protějšku či jiném členovi domácnosti hledat hlavně to pozitivní. Pomozte policii, tím, že budete k sobě ohleduplní, na „manželské bitky“ opravdu není ta správná doba. Policisté reagují na všechna oznámení, mnohdy by, ale byli potřebnější jinde. U některých případů být asi opravdu nemusí!

Žena z Českých Budějovic oznámila na linku 158, že přítel její dcery jí nechce pustit do domu, hádka začala původně kvůli placení SIPA. Opravdu se nešlo domluvit?

Jsme v tom společně II.JPG
 

Muž na linku 158 oznámil, že ho napadla manželka se synem, roztrhali mu šaty a nechtějí dát klíčky od auta. Opravdu se nešlo domluvit?

V Písku chtěla žena vyskočit z okna, protože jí vytkli, že nemá roušku. Na udanou adresu vyrazili s policisty i záchranáři. Závěr? Žena se pohádala s kamarádkou! Opravdu se nešlo domluvit?

Muž oznámil, že volala manželka, že se jí doma nezletilí synové rvou a vyhrožují si. Manželka policistům uvedla, že je vše v pořádku a kluci si hrají na „mobilech“. Opravdu se nešlo domluvit?

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

31. března 2020

vytisknout  e-mailem