Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opuštěné chaty terčem zlodějů

Chomutov - Za krádež se omluvil, Do auta pro alkohol.... 

Opuštěné chaty terčem zlodějů
S blížící se zimou opouštějí majitelé svá rekreační zařízení. Že prázdné objekty bývají terčem zlodějů, se přesvědčili policisté z Klášterce nad Ohří. Na místním oddělení přijali oznámení o vloupání hned do pěti chat v oblasti Ohřecká louka – Černýš. Pachatel sice do objektů vnikl, všechno prohledal, ale všechny věci zůstaly na svých místech. Oprava poškozeného zařízení však bude majitele stát nejméně 10 tisíc korun. Na případného zloděje čeká obvinění z pokusu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
Za krádež se omluvil
Policejní komisař obvinil z krádeže 22letého muže z okresního města. Z volně přístupné kuchyňky v jirkovském penzionu totiž odcizil tlakovou plynovou láhev v hodnotě 1400 korun. Vůbec mu přitom nevadilo, že za krádeže byl odsouzen v nedávné době k odnětí svobody nepodmíněně a z výkonu trestu se vrátil v polovině letošního roku. Muž na místě zanechal dopis, ve kterém se ke krádeži přiznává a za svůj čin se omlouvá. Obvinění si pachatel převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Do auta pro alkohol
Vloupání do vozidla vyšetřují chomutovští policisté. Pachatel překonal zámek na zadních dveřích dodávkového vozidla Fiat Ducato, vnikl do zavazadlového postrou a odnesl šest kusů lahví s vodkou a stejný počet lahví s bílým vínem. K vloupání došlo na parkovišti před restaurací na sídlišti Zahradní v okresním městě. Oznamovatel vyčíslil škodu na 1500 korun.           
 
Porušený zákaz
Zákaz řízení motorových vozidel porušil 24letý Chomutovák. Policejní hlídka muže kontrolovala při projíždění Vodní ulicí. Následná lustrace prokázala zákaz, který vyslovil magistrát Chomutova a je platný až do března následujícího roku. Muž svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu maření výkonu předního rozhodnutí. Za uvedený trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Nehořelo
Kolem půl desáté večer prověřovali policisté údajný požár poblíž obce Orasín na Chomutovsku. Náhodný svědek uvedl, že vidí barevné blesky a domnívá se, že by mohla hořet někde poblíž elektřina. Jirkovští policisté ale zjistili, že se o požár nejedná. Došlo totiž k poruše na trafostanici a při opravě pracovníkem společnosti ČEZ docházelo k jiskření.
 
30. listopadu 2012  
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem