Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Léto za volantem na Benešovsku podruhé

Další řidič nadýchal. 

     Na autobusové zastávce u Radošovic na silnici první třídy číslo tři směrem na Votice pokračovala 18. července dopravně preventivní akce pod názvem Léto za volantem.  Řidiči, u kterých nebyl zjištěn  žádný přestupek, od policistů  obdrželi dárkovou tašku s preventivními materiály na téma dopravy a vychlazené nealkoholické pivo.

          A jaké byly výsledky? Policisté zjistili devět přestupků v dopravě. Nejčastějším prohřeškem řidičů byla jízda bez rozsvícených světel. Pokutovali za ně celkem sedm řidičů. Jeden řidič na místě zaplatil pět set korun za to, že jeho auto bylo ve špatné technické stavu. U řidiče dodávky, který jel z Čerčan, pak policisté zjistili dechovou zkouškou 0,17 promile alkoholu v dechu. Akci proto přerušili, přestupek zadokumentovali a řidiče převezli do benešovské nemocnice na vyšetření a odběr krve.

     V odpoledních hodinách pak kontrola řidičů pokračovala na téže silnici ale na stanovišti Na Tužince směrem  na Benešov. I zde policisté ukázněné řidiče odměňovali nealkoholickým pivem. Kolem třetí hodiny doprava zhoustla natolik, že se na silnici vytvořila souvislá kolona pomalu jedoucích aut.

     Policisté od neukázněných řidičů za přestupky vybrali  celkem dva tisíce čtyři sta korun. Ty odvedou do státního rozpočtu.

vytisknout  e-mailem