Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne!

BENEŠOVSKO – Preventivní akce zaměřená na bezpečné chování chodců v silničním provozu. 

V minulém týdnu proběhl již desátý ročník celorepublikové dopravně preventivní akce ,,Zebra se za Tebe nerozhlédne!“. Policisté se v tomto případě zaměřili především na správné přecházení vozovky a bezpečnost chodců. Poslední pracovní den minulého týdne policisté dopravního inspektorátu Benešov ve spolupráci s tiskovou mluvčí policie působili preventivně u přechodů před základní školou Dukelská v Benešově. Místo bylo vybráno s ohledem na vývoj dopravní nehodovosti s nezletilými chodci. Žáci byli pozorováni, zda vůbec využívají přechod pro chodce a zda se umí správně rozhlédnout při přecházení silnice.

Na dětech bylo vidět, jak spěchají do budovy školy, aby se neopozdily a stihly všechny přípravy na první vyučující hodinu. Lze hodnotit velmi pozitivně, že i ve spěchu se nikdo z nich nezapomněl správně rozhlédnout a bezpečně přejít na přechodu pro chodce.

Všechny děti policisté pochválili a některé z nich odměnili úkolníčkem a kartičkou s radami, jak správně a bezpečně přecházet vozovku. Těm nejvzornějším, kteří neměli s pravidly přecházení vůbec žádný problém, policisté navíc věnovali ještě retroreflexní pásku. 

V dubnu také probíhají setkání policistů s žáky prvního stupně základních škol. Při besedách se děti dozvídají preventivní rady bezpečného chování v silničním provozu, jsou zkoušeny ze znalostí dopravních značek a řeší různé úkoly v souvislosti s dopravní tématikou.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
13. dubna 2017
 

Odkazy do noveho okna

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem