Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové dopravní nehody

Jedna osoba těžce zraněna 

Dopravní nehody
Od pátku do neděle policisté šetřili 13 dopravních nehod. Jedna osoba byla těžce zraněna a tři osoby utrpěly zranění lehké. Hmotné škody jsou vyčísleny na 598.000 Kč. Příčiny – alkohol, nepřiměřená rychlost, nedodržení bezpečné vzdálenosti a nepozornost za volantem.
 
 
Opilý řídil vozidlo
V sobotu před sedmnáctou hodinou v obci Dvakačovice u místního hostince, 35letý místní řidič vozidla Ford Sierra při vyjíždění od okraje vozovky, kde parkoval v protisměru, narazil přední částí svého vozidla do zaparkovaného automobilu Škoda Octavia. Při dechové zkoušce bylo zjištěno požití alkoholu u řidiče. Nadýchal 2,70 promile. Při dopravní nehoda vznikla škoda za 2.500 Kč. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
DN Zaječice DN Zaječice
Pod vlivem alkoholu narazil do sloupu
V obci Zaječice dne 23.8.2008 ve dvacettři hodin 32letý řidič vozidla Opel z Olomouce se při couvání na místní komunikaci plně nevěnoval řízení a zadním nárazníkem narazil do sloupu veřejného osvětlení, který přerazil. Sloup spadl na drátěné oplocení zahrady, které poškodil. Při dechové zkoušce byla naměřena hodnota 0,89 promile. Lékařské vyšetření a odběr krve řidič odmítl. lustrací policisté zjistili, že řidič není držitelem příslušného řidičského oprávnění a dále, že mu Okresní soud v Olomouci uložil zákaz řízení motorových vozidel. Dopravní nehodou způsobil škodu ve výši 14.000 Kč.
 
 
DN Předhradí-Perálec DN Předhradí-Perálec
Při havárii se těžce zranil
Dne 22.8.2008 v 15:45 v obci Předhradí – Perálec řidič vozidla Škoda Octavia nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem. Po odbočení a projetí křižovatkou vlevo, dostal smyk, který nezvládl. Řidič sjel s vozidlem do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Z vozidla museli řidiče vyprošťovat hasiči pomocí speciální techniky. Řidič utrpěl těžké zranění a letecky byl transportován do Krajské nemocnice v Pardubicích. Hmotná škoda na vozidle činí 80.000 Kč.
 
DN Předhradí DN Předhradí
Havárie s lehkým zraněním
 
V katastru obce Předhradí dne 23.8.2008 v 00:20 29letý řidič vozidla Škoda Octavia  z České Třebové po průjezdu pravotočivé zatáčky se údajně lekl srny. Strhl řízení doleva, přejel do protisměru, kde narazil do pařezu stromu a následně havaroval v příkopu. Ve vozidle se lehce zranila spolujezdkyně. Požití alkoholu nebylo u řidiče zjištěno. Hmotná škodal na vozidle činí 100.000 Kč. Dopravní nehoda je dále v šetření.
 
 

vytisknout  e-mailem