Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto není trezor

DĚČÍN - Preventivní akce zaměřené na obsah vozidel stále pokračují 

DĚČÍN - První dubnové úterý letošního roku se děčínští policisté z Preventivně informační skupiny opět vydali mezi zaparkovaná auta na parkovištích nákupních center ve městě. Tentokrát se zaměřili na starší části našeho města, kde nakukovali do aut a zjišťovali, jaký obsah nechávají lidé ve svých vozech během jejich nepřítomnosti. Současně zjišťovali i jak jsou jejich auta zabezepčená před vykradením. Majitelé vozidel, kteří ve svých vozech zanechali věci vhodné k odcizení, za svými stěrači po návratu k jejich čtyřkolému pomocníkovi mohli nalézt létáčky s prevetivním obsahem a užitečnými radami, jak předcházet vykradení. Naším cílem není svou prací lidem znepříjemňovat život, jen upozorňovat na možná nebezpečí, která na ně číhají na každém kroku. Leckterému z nich se dá totiž předcházet...

  • Nezapomínejte svůj automobil zamykat. Vyplatí se kontrola uzamčení všech dveří i kontola zavřených oken.
  • Můžete ho vybavit přídavným zařízenín pro uzamčení řadící páky nebo volantu. Je možné si opatřit i elektronické alarmy či imobilizéry zapalování.
  • V automobilech nezanechávejte cennosti, i když se od něj vzdalujete jen na pár minut. Kabelky, peněženky, mobilní telefony, notebooky či fotoaparáty uložené ve vozech se stávají snadnou kořistí nenechavých zlodějů. 
  • Při nutném vyložení či naložení věcí, případně potřebujete.li si  odskoč  na místo mimo automobil,nenechávejte klíčky v zapalování a volně přístupný odemčený vůz. Takový pohled jistojistě přiláká nejednoho nenechavce.
  • Vozidla parkujte nejlépe na osvětlených zabezpečených místech, nikoliv v odlehlých tmavých zákoutích.
  • V případě odcizení vozu či věcí z něj udělejte všechny ochranná opatření, která zamezí případnému zneužítí (blokace platebních karet, blokace telefonních SIM karet i telefoních přístrojů, dokladů atd.).
  • Ve vozidle nezanechávejte doklady od automobilu a doklady prokazující Vaší totožnost. I jich lze zneužít.
 
Děčín 25. dubna 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Prevence kriminality
Preventivně informační skupina Děčín
Tel. : 974 432 208
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem