Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Policisté přijali několik desítek oznámení 

Ve středu 9. července přijali policisté několik desítek oznámení na lince 158, dále prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnala i zvířata.

V ranních hodinách vyjeli muži zákona do obce Prachov, kde se po místní komunikaci potuloval statný beran s velkými rohy. Podle svědků byl zřejmě zraněný, a tak chvíli ležel v příkopě a chvíli pobíhal po silnici, čímž ohrožoval bezpečnost a plynulost v  silničním provozu. Nakonec se policistům podařilo po několika hodinách zjistit jeho majitele, který zvíře naložil a odvezl domů.
Ve stejné době se pro změnu v  Libošovicích volně pohybovali dva psi. Zřejmě se nudili, a tak honili cyklisty a kolemjdoucí osoby. Hlídka na místě zjistila, že se o ně jejich majitel nestará. Jezdí za nimi tak jednou týdně a dává jim málo jídla, což je také na nich vidět. Oba jsou  velmi podvyživení. Věc je šetřena jako přestupek proti pořádku v územní samosprávě.
V odpoledních hodinách  policisté prováděli asistenci při otevření benzínové čerpací stanice v Jičíně. Obsluhující pracovnice si totiž uvnitř nedopatřením zabouchla klíče. Na pomoc jí přijeli i hasiči, kteří zámek překonali. V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž, že jeho nevlastní dcera byla v jednom z kempů na Jičínsku zasažena při skákání na trampolíně elektrickým proudem. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která ve spolupráci s místní samosprávou a revizním technikem zjistila, že je vše v pořádku a že k úrazu elektrickým proudem nemohlo dojít. Dívenka však mohla být s  největší pravděpodobností zasažena statickou elektřinou, neboť na trampolíně skákala nejméně půl hodiny.
Velmi pohotově a profesionálně se zachovala v odpoledních hodinách policejní hlídka v Nové Pace, která si při obchůzkové činnosti v ulici Legií všimla staršího muže, který upadl na zem. Tomu nejdříve přispěchali na pomoc kolemjdoucí. Poté, co mu pomohli vstát, pokračoval muž v chůzi dál. Po ujití několika metrů se však opět zhroutil k  zemi. Zkušená policistka mu spolu s neméně zkušeným kolegou okamžitě poskytli první pomoc. Dávali mu umělé dýchání a prováděli masáž srdce. Ještě před příjezdem rychlé záchranné služby jim s oživovacími pokusy pomohl řidič sanitky, který jel právě kolem. I přes veškerou snahu nakonec vše  skončilo velmi smutně, neboť muž svůj boj o život prohrál.
Ve večerních hodinách  policisté asistovali při exekučním řízení v Železnici a následně šetřili případ napadení na Novopacku. Mezi  Valdovem a Přibyslaví zastavilo u skupinky dětí z nalekého tábora osobní  vozidlo Volkswagen Golf, z kterého vystoupil asi třicetiletý muž s pistolí v ruce. Tu  natáhl a přiložil k hlavě patnáctiletému mladíkovi. Nijak mu přitom nevyhrožoval, pouze mu řekl, aby „nemachroval“. Poté z vozu vystoupil další muž, který bez jakéhokoliv varování udeřil jiného mladíka do obličeje. Ostatní děti mezitím utekly do lesa. Oba muži poté nastoupili zpět do vozu a z místa odjeli směrem na Uhlíře. Případ policisté šetří jako trestný čin výtržnictví.
V časných ranních hodinách zase přišla na řadu zvířata. Nejdříve se na závodním okruhu v blízkosti startu v Hořicích pohybovalo stádo ovcí a poté v Bělé u Pecky běhaly po silnici krávy. I když v obou případech zvířata ohrožovala bezpečnost a plynulost v silničním provozu, přesto k žádné kolizi nedošlo.

vytisknout  e-mailem