Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin z regionu

Opilci skončili na záchytce 

 


Ve středu 17. září vyjeli policisté v ranních hodinách do obce Pecka, kde se dosud neznámý pachatel vloupal na koupališti do restaurace, ze které si odnesl pokladnu s osmi tisíci korunami.
Během dne pak zaměstnal muže zákona šestnáctiletý učeň, který se nevrátil z vycházky na internát v Kopidlně. Mladík se nakonec našel sám. V odpoledních hodinách se totiž přihlásil na policii v Mladé Boleslavi s tím, že je živ a zdráv.
Dále prováděli šetření ve věci újezdu od benzínové čerpací stanice v Jičíně. Nezjištěný řidič zde natankoval do osobního vozidla zelené barvy benzín za 600 korun a poté rychle z místa ujel.
V podvečerních hodinách „zlobily“ na chráněném železničním přejezdu v Ostroměři závory. V krátkých časových intervalech se neustále spouštěly a zvedaly, což se pochopitelně nelíbilo projíždějícím řidičům. Nápravu zajistili až pracovníci místního nádraží. Nakonec se přece jen obě strany dohodly.
Po dvacáté hodině přišli na řadu i opilci. Tentokrát to s alkoholem přehnali v Hořicích. První z nich se povaloval na místním vlakovém nádraží. Vzhledem k tomu, že velmi špatně komunikoval, a navíc nemohl ani chodit, skončil s téměř 4 promilemi alkoholu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. O dvě hodiny později ho následoval další. Ten se pro změnu choval velmi agresivně v jedné z restaurací. Slovně zde napadal ostatní hosty a neustále je vyzýval, aby se s ním šli prát. Na jeho slova však nikdo nereagoval, což ho velmi popudilo. Nakonec ho jeden z přítomných hostů vyvedl ven, kde se však na něj opilec vrhl a přitom mu údajně vyrazil zub. Vzhledem k tomu, že mu přivolaní policisté naměřili v dechu přes 2 promile alkoholu, skončil i on na „záchytce“.
Neshody mezi bývalými manželi vyjela řešit v nočních hodinách hlídka do malé obce na Jičínsku. Muž zde slovně napadal svoji bývalou manželku a přitom ji nechtěl pustit domů. Policisté na místě oběma řádně domluvili.


vytisknout  e-mailem