Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

48 hodin v regionu

Spor o písničku vyvrcholil fyzickým napadením 


V pondělí 27. října vyjeli muži zákona v ranních hodinách v Jičíně do Jarošovské ulice, kde se během noci vloupal dosud neznámý pachatel do osobního motorového vozidla Škoda Octavia, které se pokusil odcizit. To se mu ovšem nepodařilo, a tak odešel s nepořízenou.
Dále vyjeli řešit partnerské neshody do Miletína. Soužití mladého pár zde totiž připomíná „italské manželství“. Hádky a neshody jsou u nich téměř na denním pořádku, kdy při jedné z nich dokonce muž podpálil v bytě linoleum.
Následně oznámil na policii v Kopidlně starší občan, že byl na veřejné schůzi nepravdivě obviněn a nařčen z toho, že vyvezl za obec komunální odpad. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
Stírací výherní losy přilákaly během dne v jednom obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici dosud neznámého zloděje. Ten zřejmě využil nepozornosti obsluhující pracovnice a z  volně přístupného prodejního pultu jich 55 odcizil. Celková škoda byla vyčíslena na 1.100 korun.
Skládka roští v Úněticích zřejmě inspirovala dosud neznámého pachatele, který se potřeboval zbavit odpadu, a tak vedle ní založil další, v tomto případě černou skládku, na kterou navozil několik pytlů plných sešitů.
Nepříjemný zážitek má za sebou mladá dívka z Libáně, kterou v  odpoledních hodinách fyzicky napadl nedaleko jejího bydliště místní mladík. Slečnu nejdříve povalil na zem a poté do ní neurvale kopal. Přitom na hlas vykřikoval něco v tom smyslu, že jsou všechny holky stejné. Co ho k takovému činu vedlo, teď zjišťují kopidlenští policisté.
V podvečerních hodinách ještě oznámila na linku 158 žena, že někdo v Mlýnci na vypuštěném rybníku krade ryby. Hlídka, která na místo vyjela, zjistila, že rybník není vypuštěný, ale pouze připravený k výlovu. Dále provedenou kontrolou žádného pytláka nenašla.

V úterý 28. října vyšetřovali muži zákona v ranních hodinách dopravní nehodu v Lukavci, kde pětasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia narazil do zděné trafostanice. S  těžkým zraněním nakonec skončil v nemocnici v Hradci Králové.
Spor ohledně písničky vyvrcholil nad ránem fyzickým napadením v jedné z heren v Nové Pace. Na začátku celého incidentu byla písnička, kterou si navolil jeden z přítomných na Jukeboxu. Jeho volba se ovšem nelíbila pětadvacetiletému mladíkovi, kterého vyprovokovala k tomu, že fyzicky napadl dalšího hosta. Nejdříve ho udeřil pěstí a poté ho ještě ve venku „hodil“ na plot, čímž mu způsobil drobné zranění. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Po poledni vyjeli muži zákona do jednoho z obchodní domů v Jičíně na autobusovém nádraží, kde pracovníci místní ostrahy zadrželi slečnu při krádeži. Ta zde odcizila 2 diáře v hodnotě 200 korun, které se snažila pronést bez zaplacení přes pokladnu. Nakonec z prodejny odešla bez diářů, ale s pokutou ve výši 1 tisíc korun.
Další zloděj úřadoval v obchodním domě v Jičíně v Hradecké ulici. V tomto případě mu za „nehty“ uvízly vakuově balené párky v hodnotě 30 korun. Těžko říci, zda se mu krádež vyplatila, když mu za ni muži zákona vyměřili pokutu ve výši 500 korun.
V odpoledních hodinách došlo k napadení v jezdeckém klubu v Hořicích. Dle oznamovatele měl  člena klubu fyzicky napadnout nečlen, který ho udeřil do obličeje. Celému incidentu byly přítomny děti, na které nepůsobil zrovna výchovně. Nakonec si celou věc, ještě před příjezdem hlídky, vyřídili sami mezi sebou.
Po sedmnácté hodině oznámila na linku 158 žena z Libáně, že dva zjevně podnapilí mladíci dělají venku „neplechu“ a navíc jí pomočili vozidlo. Její manžel se oběma výtržníkům snažil domluvit, ale marně. Hlídka, která na místo vyjela, už mladíky nezastihla a bližším ohledáním vozidla zjistila, že se nevymočili na něj, ale vedle něj.
Výskyt podezřelé osoby oznámil občan z Bystřice. Jednalo se o podivína z vedlejší obce, kterého se pro jeho hlučný projev bojí malé děti. Hlídka na místě už muže nikde nezastihla.

vytisknout  e-mailem