Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den otevřených dveří

Netradiční pohled na policejní práci 

V rámci 20. výročí vzniku Policie České republiky si v úterý 21. června mohla v Jičíně široká veřejnost prohlédnout prostory Územního odboru PČR Jičín. Této příležitosti využili nejen žáci ze III. Základní školy v Jičíně, ale i další občané.
V rámci exkurze je pracovníci Preventivně informační skupiny Jičín provedli výstavou, která návštěvníkům přiblížila významné mezníky uplynulých dvaceti let. Dozvěděli se i mnoho zajímavého z historie samotných budov, které nyní využívají jičínští policisté. Prohlídka pokračovala nahlédnutím do policejních cel, recepce a výslechové místnosti, kde průvodci vše důležité okomentovali a průběžně zodpověděli množství dotazů.
Strážci zákona aktivně působí na úseku prevence. Návštěvníky zavedli také do místnosti věnované drogové závislosti. Na učebně se návštěvníkům věnoval kriminalistický technik, který pozorným posluchačům vysvětlil svoji odpovědnou práci při zajišťování stop na místě činu. Nechyběla ani praktická ukázka.
V místnosti s optickou střelnicí si dále prohlédli části výstroje policisty zařazeného v pořádkové jednotce. Po nezbytné krátké instruktáži si zájemci vyzkoušeli střelbu na terč.
K dispozici byly i různé preventivní materiály, které návštěvníkům mohou poskytnout mnohé důležité rady a informace. Je jen škoda, že ze zatažené oblohy prakticky stále padal déšť, který mnohé odradil od prohlídky připraveného vozového parku.
por. Bc. Petr Janda
21. 06. 2011

Odkazy do noveho okna

Den otevřených dveří

foto č. 1 

Detailní náhled

Den otevřených dveří

foto č. 2 

Detailní náhled

Den otevřených dveří

foto č. 3 

Detailní náhled

Den otevřených dveří

foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem