Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontroly kamionů

JIČÍNSKO - Policisté spolupracovali s pracovníky mobilní expertní jednotky 

Na nákladní dopravu se ve středu 22. srpna zaměřili jičínští policisté, kteří společně s pracovníky mobilní expertní jednotky Centra služeb pro silniční dopravu kontrolovali kamiony. V dopoledních hodinách je řidiči mohli potkat na Samšině, na silniční komunikaci směrem od Jičína na Mladou Boleslav. Odpoledne se celý tým přemístil do Milovic u Hořic.

Na stanovištích se zaměřili především na kontrolu technického stavu nákladních vozidel a řádně upevněného nákladu. Strážce zákona a pracovníky mobilní expertní jednotky také zajímalo dodržování sociálních předpisů, ke kterým patří například dodržování bezpečnostních přestávek samotných řidičů. S tím souvisela i kontrola tachografu.

Hned u prvního zastaveného kamionu zjistili policisté závadu na technickém stavu a řidiči na místě uložili blokovou pokutu. Druhé nákladní vozidlo prošlo kontrolou bez závad. U dalšího kamionu kontrolnímu týmu tachograf prozradil, že s vozidlem byly prováděny nedoložené jízdy. U řidiče vyvstal problém s řádnou evidencí výkonu jeho práce. O zjištěných nedostatcích sepsali policisté oznámení, které bude odesláno na Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

Odpoledne komplexní kontrolou prošly další čtyři kamiony. S jedním řidičem policisté řešili v blokovém řízení nedostatky v technickém stavu vozidla.

 Takové společné kontroly se nepravidelně na Jičínsku opakují v průběhu celého roku. Dopravní policisté s expertními pracovníky při nich bohužel stále zjišťují porušování základních bezpečnostních pravidel, vztahujících se k nákladní přepravě. Proto také chtějí strážci zákona v podobně zaměřených kontrolách rozhodně pokračovat.
por. Bc. Petr Janda
22. 08. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

22. 8. Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Jičínsko

22. 8. Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Jičínsko

22. 8. Kontroly kamionů 

Detailní náhled

Jičínsko

22. 8. Kontroly kamionů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem