Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež za bílého dne

Policisté zadrželi šestadvacetiletého muže, který je podezřelý z krádeže jízdních kol 

Řinčení skla a hluk vycházející ze suterénu panelového domu v Jičíně v ulici Na Jihu nenechaly klidnou ve středu 20. července ráno majitelku jednoho z bytů. Žena ani na chvíli nezaváhala a okamžitě vše oznámila na lince 158. Na místo vyjela policejní hlídka, která za domem zadržela šestadvacetiletého muže. Ten stál u rozbitého sklepního okna a vedle sebe měl horské kolo a snowboard. Vzhledem k tomu, že na výzvy policistů nereagoval a byl velmi agresivní, skončil v poutech na policejní služebně. Nutno zdůraznit, že se i během eskorty choval neurvale. Mužům zákona sprostě nadával, vyhrožoval jim likvidací a přitom kopal do dveří vozu.
 
Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že se muž vloupal v suterénu zmiňovaného domu do dvou sklepních kójí. V první z nich odcizil horské kolo Tornádo a snowboard, v další pak dámské kolo Amulet stříbrnočervené barvy. Zatímco první kolo a snowboard prostrčil rozbitým oknem ven, druhé si ponechal ve vstupní chodbě spolu s igelitovým pytlem, ve kterém se nacházelo  šest párů obuvi, hustilka a bílé triko. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na téměř 5 tisíc korun.    
Za přečiny pokusu krádeže, porušování domovní svobody a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu teď muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.  
( ilustrační foto )

nprap. Hana Klečalová
21. 7. 2011 ve 12:20

vytisknout  e-mailem