Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krást se nemá

Podezřelého muže zradil čas, na místě činu ho zadržela policejní hlídka 

Zdánlivě opuštěný areál jedné z firem v  Kopidlně se velmi často stává terčem útoků různých zlodějů a kriminálních živlů. Uvnitř pak kradou vše, co se dá lehce zpeněžit. Jedním z nich byl i místní třiatřicetiletý muž, který v objektu „úřadoval“ v noci na středu 20. července, kdy se vloupal do trafostanice. V rozvodně elektrického proudu pak zřejmě ztratil pojem o čase, neboť ještě v sedm hodin ráno zde demontoval jistič. Při „práci“ ho tak  odhalil jeden ze zaměstnanců, který vše oznámil na linku 158.

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která muže zadržela. Ten byl natolik překvapený a unavený, že ani nekladl odpor. S policisty pak už ale nespolupracoval a odmítl se k věci vyjádřit. I tak muži zákona zjistili, že z budovy zřejmě stačil odcizit 20 transformátorů v hodnotě 30 tisíc korun a další dva spolu s proudovým jističem poškodit. Celková škoda tak byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Z tohoto důvodu si muž ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Následující dvě noci pak strávil v policejní cele a v pátek 22. července ráno ho policisté eskortovali k soudkyni Okresního soudu v Jičíně, která rozhodla o jeho vzetí do vazby. A tak místo domů putoval do vazební věznice v Hradci Králové, kde si počká na vynesení rozsudku. 
 
nprap. Hana Klečalová
22. 7. 2011 v 11:30

vytisknout  e-mailem