Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na podvodníky

Žena přišla při směně peněz o 5.500 korun 

Zárukou úspěchu každého podvodníka je slušné a příjemné vystupování. O tom se přesvědčila i obsluhující pracovnice jedné z restaurací v Libáni, kterou ve středu 1. června požádal asi čtyřicetiletý muž o směnu peněz. Položil před ní svazek stokorun s tím, že se jedná o  14 tisíc korun, které chtěl vyměnit za větší bankovky. Žena se mu snažila vyhovět a začala peníze  počítat.  Místo 14 tisíc napočítala pouze 12 tisíc korun, které mu vyměnila za dvoutisícovky, tisícovky a pětistovky. Muž se ovšem s částkou nespokojil a požadoval po ní  zbylé  dva tisíce. Jakmile pracovnice uvedla, že peníze ještě  jednou  přepočítá, otočil se a se slovy, že je to dobré,  restauraci opustil. Po jeho odchodu zjistila, že ji okradl o 5.500 korun. I když se za podvodníkem okamžitě vydala, už ho nikde nenašla.
 
K popisu muže pracovnice uvedla, že byl ve věku kolem 40 let, asi 170 vysoký, měl plnoštíhlou postavu, kulatý obličej, pleš a v ústech pouze jeden přední vrchní zub. Na sobě měl hnědé semišové sako.
 
Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k uvedenému muži nebo případu mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili prostřednictvím linky tísňového volání 158 nebo přímo na policejní služebně.
 
nprap. Hana Klečalová
2. 6. 2011

vytisknout  e-mailem