Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Příležitost dělá zloděje

Jičínští kriminalisté obvinili muže z krádeže 

Od konce března letošního roku prošetřovali trutnovští policisté krádež peněženky z kanceláře střední školy v Trutnově. Poškozená tehdy přišla nejen o finanční hotovost, ale také o několik platebních karet, ze kterých, tehdy neznámý pachatel, vybral další peníze. Celková způsobená škoda přesáhla částku 31 tisíc korun. 
Získané informace začaly pomalu směřovat k sedmačtyřicetiletému muži z Novopacka, kterému byl přerušen výkon trestu. V té době se o jeho osobu začali také zajímat jičínští kriminalisté, kteří věděli, že se již v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti.
Počátkem června zmizely z ředitelny základní školy na Hořicku téměř tři tisíce korun. Zaměstnanci tehdy na chodbě potkali muže, který svoji přítomnost vysvětloval hledáním brigády. Ze setkání neměl žádnou radost a snažil se budovu co nejrychleji opustit. Při následném šetření policisté zjistili informace, které zase směřovaly k podezřelému.
Když si pro něho policisté přišli, nesnažil se ani zapírat a trestnou činnost přiznal. Jičínští kriminalisté v současné době muže obvinili z přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Prvotní článek: Nedávejte zlodějům šanci
por. Bc. Petr Janda
02. 08. 2011 ve 13.30 hod.

vytisknout  e-mailem