Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spadla klec

Ukradené plechy nestačili muži prodat 

                                    ilustrační foto
Zdánlivě opuštěné budovy a další objekty v Jičíně se staly v posledních měsících zdrojem obživy pro nezaměstnaného šestadvacetiletého muže.  Zájem měl hlavně o plechy, měděné okapy a svody, které kradl ze střech a následně prodával ve  sběrnách druhotných surovin. Lehce získané peníze pak použil pro vlastní potřebu.
 
Osudnou se mu nakonec stala výprava, kterou podnikl v  úterý 19. července dopoledne se svým o dva roky mladším kamarádem. Společně se vydali do objektu jedné z bývalých firem v Dělnické ulici, kde vylezli na střechu, ze které odcizili pozinkované plechy. Při „práci“ byli ovšem velmi hluční, a tak nebylo divu, že na sebe upoutali pozornost jednoho z pracovníků vedlejší firmy, který vše oznámil na policii. Hlídka pak oba muže  na místě zadržela. Ani nezapírali a ke všemu se přiznali.
 
Policisté navíc staršímu z mužů prokázali krádeže měděných okapů ze dvou  rodinných domů ve Štrauchově a ve Vrchlického ulici a dále z budovy kostela sv. Jakuba. Celkem si tak  „přišel“ na téměř 12 tisíc korun. Z tohoto důvodu bylo proti  němu zahájeno  trestní řízení po podezření z pokračujícího přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody a na tři roky. Jeho kumpán dopadl o něco lépe, neboť se v jeho případě jednalo o přestupek proti majetku.

nprap. Hana Klečalová
20. 7. 2011 v 12:50

vytisknout  e-mailem