Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid 

 
Pátek 8. července 2011
KRÁDEŽ ZAHRADNÍ TECHNIKY - V ranních hodinách vyjeli  muži zákona do Údrnic, kde se neznámý pachatel vloupal do požární zbrojnice. Uvnitř odcizil travní sekačky, křovinořez a přívěsný vozík za osobní vozidlo. Celková škoda byla vyčíslena  na téměř 63 tisíc korun. Případ šetří kriminalisté ve spolupráci s kopidlenskými policisty jako přečin krádeže.
 
PODEZŘELÝ BRUSIČ NOŽÛ - Před devátou hodinou dopolední se měl v Miletíně pohybovat muž snědé pleti, který měl nabízet broušení nožů. I když hovořil anglicky a německy a vystupoval velmi solidně, přesto o jeho služby neměl nikdo zájem. Nakonec s nepořízenou odjel osobním vozidlem Škoda Felicia combi směrem na Dvůr Králové nad Labem.
 
OBĚD ZADARMO ? - Po poledni zavítal do jedné z restaurací v Jičíně na Husově třídě mladý muž s přítelkyní. I když  oba s chutí spořádali  objednané jídlo a pití, do placení se jim už  nechtělo. V nestřeženém okamžiku  oba zmizeli „jak pára nad hrncem.“ Muž navíc s  pohárem zmrzliny, který si zde rovněž objednal. Nakonec přece jen budou muset útratu ve výši 551 korun uhradit, neboť je při útěku zachytil vnitřní kamerový systém. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OKURKY PŘILÁKALY ZLODĚJE - Chuť na okurky a papriky zřejmě dostal neznámý zloděj, který v noci vnikl v Dolanech na soukromý pozemek, kde se vloupal do fóliovníku, z něhož  odcizil 30 kg okurek a 20 kg paprik. Majitel vyčíslil škodu na 1.580 korun. Jičínští policisté teď vyšetřují, kdo má krádež na svědomí a kde zelenina skončila.    
SOUSEDSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách řešili muži zákona neshody mezi dvěma sousedy v Domoslavicích. V tomto případě vzduchem létaly „pouze“ nadávky, kterými se muži častovali. Na místo vyjela policejní hlídka, která oběma řádně domluvila.
 
ŽVÝKAČKÁM NEODOLAL - Před devatenáctou hodinou navštívil jeden z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží třináctiletý hoch. V prostoru u pokladny odcizil žvýkačky v hodnotě 100 korun a poté se snažil projít bez zaplacení. To se mu ovšem nepodařilo a za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka, která vyjela na místo, malého nepoctivce předala rodičům, kteří se jistě o jeho nápravu postarají.
 
PŘÍLEŽITOST DĚLÁ ZLODĚJE - O tom, že zloději číhají všude, se přesvědčil  host v jedné z novopackých restaurací. U stolu seděl s manželkou a několika neznámými mladíky. Jeden z nich mu nenápadně odcizil ze zadní kapsy kalhot peněženku, ve které měl několik tisíc korun, osobní doklady a další písemnosti. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin krádeže.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před půlnocí si stěžovalo několik občanů z Nové Paky na nadměrný hluk, který vycházel z kempu ve Štikově. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o povolenou akci, kterou pořadatelé úderem půlnoci ukončili.
 
Sobota 9. července 2011
ŽENA SE NEMOHLA DOSTAT DOMÛ - Před jednou hodinou ranní se obrátila na policii žena z malé obce na Jičínsku s tím, že má problémy s druhem, který ji údajně nechce pustit domů. Nakonec se ukázalo, že druh ponechal z vnitřní strany zámku zasunutý klíč a ona si nemohla odemknout. Přítel, který v té  době už spal, se nakonec probudil a dveře odemkl.
 
HLUK V ULICÍCH - Nad ránem měla parta mladých lidí rušit noční klid v Jičíně v Denisově ulici. Hlídka však na místě už nikoho nezastihla. Dalším, kdo nectil noční klid, byla skupinka mladíků v Hořicích, která ve Smetanových sadech hulákala jak na lesy. V tomto případě muži zákona mladíkům domluvili a vysvětlili, jak se mají v nočních hodinách chovat.
 
KONĚ NA SILNICI -  Osm koní pobíhalo po desáté hodině dopolední po silnici u Miletína. Nevyzpytatelné stádo nakonec zahnal jejich majitel zpět na pastvinu. Tu pak zabezpečil, aby zvířata nemohla znovu utéct. 
 
PARTNERSKÉ NESHODY -V odpoledních hodinách řešili muži zákona neshody mezi druhem a družkou v malé obci na Kopidlensku. Oba se tak dlouho hádali a uráželi, až nakonec muž odešel do svého bydliště.
 
ZTRÁTA PENĚŽENKY - O tom, že opatrnosti není nikdy dost, se přesvědčil starší muž, který v Jičíně na Valdštejnově náměstí zřejmě ztratil peněženku, ve které měl několikasetkorunovou hotovost a další písemnosti. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 10. července 2011
STROMY PŘES SILNICI - Noční bouřka zřejmě měla na svědomí několik spadlých stromů na Novopacku. Jeden z nich, který  ležel přes silnici u obce Radkyně, odstranili přivolaní  hasiči.
 
HAD NA ZAHRADĚ - Po deváté hodině dopolední se obrátila o pomoc na policii žena z Pařezské Lhoty s tím, že má na zahradě svého domu velkého hada, asi zmiji. Službu konající policista věc předal odborníkovi na volně žijící zvířata, který se na místo dostavil. Dle jeho sdělení se jednalo o užovku obojkovou, která není naštěstí jedovatá. Nutno zdůraznit, že i jeho velikost užovky, kterou odnesl do volné přírody, překvapila.
 
PORANĚNÉ KÁNĚ - Další zvíře, které zaměstnalo policisty, bylo poraněné káně, které leželo na silnici u Chomutic. V  tomto případě se muži zákona domluvili s pracovníky útulku pro poraněná zvířata v Poděbradech, kteří se o dravce postarali.
 
BEZPEČNOST NA PRVNÍM MÍSTĚ - Jak důležité je dbát na bezpečnost při práci s pilou, se přesvědčil mladý muž z Hořicka. Před polednem řezal sám u chalupy dřevo takzvaným „maflem“ a přitom se řízl do stehna. Jeho volání o pomoc naštěstí zaslechli sousedi, kteří mu zajistili první pomoc. Muž byl nakonec ve velmi vážném stavu transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
 
NEUKÁZNĚNÍ ŘIDIČI - Zámek Dětenice s věhlasnou krčmou navštíví ročně desetitisíce návštěvníků. Obec s omezenými parkovacími plochami se neustále potýká s neukázněnými řidiči, kteří parkují na různých místech, i tam, kde je to zakázané. Ani neděle nebyla výjimkou a  kopidlenští policisté řešili jednoho řidiče za druhým. V blokovém řízení pak došlo na pokuty, které motoristy zřejmě moc nepotěšily. 
 
RADOST Z NALEZENÉHO VOZU - Na otevřené osobní vozidlo Škoda Fabia, které stálo u rekreačního zařízení Homole, upozornil ve večerních hodinách na lince 158 jeden z rekreantů. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o vozidlo, které bylo odcizeno na okrese Trutnov. Majitel vozu už možná ani nedoufal, že se svojí fábií ještě setká. O to větší měl radost, když mu policisté oznámili, že se jeho vůz našel. Kdo zde vozidlo odstavil, je předmětem dalšího šetření.
 
Z PARKOVIŠTĚ ZÁVODIŠTĚ - Parkoviště u jednoho z obchodních domů v Nové Pace se ve večerních hodinách proměnilo v závodní dráhu „minibajků.“ Pro tento druh zábavy ovšem neměli pochopeni ti, kteří bydlí v blízkosti parkoviště a vše oznámili na policii. Hlídka na místě zastihla skupinu mladíků, kterým domluvila a vysvětlila, k čemu parkoviště slouží.
 
STRKANICE DVOU MUŽÛ - V noci ještě došlo na strkanici mezi dvěma muži před restaurací na Samšině a na rušení nočního klidu v Nové Pace. Poté již byl naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová
11.7.2011, 14:20

vytisknout  e-mailem