Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Uplynulý víkend nebyl z pohledu jičínských policistů nijak výjimečný 

 
V pátek 11. července oznámil v ranních hodinách na linku 158 anonym, že se mezi obcemi Řeheč a Kacákova Lhota pohybuje osobní motorové vozidlo Citroën Xsara, zelené metalízy, jehož řidič nemá řidičské oprávnění. Hlídka, která na místo okamžitě vyjela, vozidlo zastavila a následně zjistila, že třiadvacetiletý řidič skutečně nevlastní řidičské oprávnění. Kontrolou vozidla policisté navíc zjistili, že bylo den předtím odcizino na okrese Nymburk. Řidič si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Velkou radost měl bezpochyby majitel vozidla, který si jej osobně převzal.
Újezd od benzínové čerpací stanice v Jičíně oznámila před obědem její obsluha. Starší řidič zde natankoval pohonné hmoty do svého vozidla Škoda Favorit a poté ještě u dalšího stojanu do kanystru. U pokladny ovšem uhradil pouze tankování do vozidla a na kanystr zapomněl. Ne však úmyslně, protože se nakonec vrátil a vše zaplatil.
V Hořicích se nelíbilo sousedovi chování mladé slečny k její matce. Podle něho na ni „štěkala“ a používala velmi nevybíravé výrazy. Policisté na místě slečně domluvili.
Problémy s nastávající zetěm měl v odpoledních hodinách muž ve Vysokém Veselí. Policistům sdělil, že mladý pán nikde nepracuje a nechává se svojí budoucí manželkou, jeho dcerou, živit. Navíc je velmi vulgární a neustál jim nadává. Hlídka na místě, jako už poněkolikáté, muži domluvila.
V odpoledních hodinách přišla mladá žena při nákupu v jedné z prodejen v Hořicích o svoji peněženku. Neznámý zloděj zřejmě využil okamžiku, kdy se plně nevěnovala své kabelce, kterou měla volně položenou v nákupním vozíku a z této jí odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Během chvilky tak přišla o více než 5 tisíc korun. Opatrnosti opravdu nikdy není dost a odložená kabelka, či taška v nákupním košíku je skutečně velkým lákadlem pro zloděje.
Neuzamčené osobní vozidlo VAZ odstavené v lesním porostu u Úbislavic přilákalo v podvečerních hodinách devatenáctiletého mladíka z okresu Semily. Nejvíce ho uvnitř zajímala odložená černá taška, kterou následně odcizil. Měl opravdu štěstí, neboť v ní byl uložen mobilní telefon, kamera Sony, fotoaparát a další věci. Z lupu se však dlouho neradoval. Po necelé půlhodině ho totiž vypátral majitel vozidla, kterému raději tašku i s věcmi vrátil. Tím to však neskočilo. Na místo vyjeli policisté, kteří vše zadokumentovali a mladíkovi ještě téhož dne ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného čin krádeže.
Překážku na silnici oznámil ve večerních hodinách řidič vozidla, který projížděl v Jičíně na Letné. Jednalo se o plechy z nedaleké stavby, které hlídka na místě odklidila.
Večer se vydal na „nákup“ do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží mladík, který zde odcizil dvě lahve vodky. Domů je už ale nedonesl, neboť byl ještě v obchodě zadržen pracovníky místní ostrahy. Věc na místě vyřídili strážníci městské policie.
Večer ještě muži zákona vyjeli do Ústí u Staré Paky, kde byly přes silnici spadlé dva vzrostlé stromy. Ty nakonec na místě odklidili přivolaní hasiči.
Na velký hluk vycházející ze hřbitova v obci Brdo upozornili v pozdních nočních hodinách místní občané. Hlídka na místě však zjistila, že hluk n
drager.jpg drager.jpg
evychází ze hřbitova, ale z povolené akce konající se za hřbitovní zdí. Přesto organizátory upozornila, aby “ubrali“ na hlasitosti, což také učinili.
V noci přišli na řadu i opilci, kdy první z nich se měli prát v jedné z restaurací v Jičíně nedaleko Valdštejnova náměstí. Muži zákona však nikoho již v restauraci nezastihli. Až do bezvědomí se přivedla po požití velkého množství alkoholu mladá slečna v Kopidlně. Okamžitě byla převezena rychlou záchrannou službou do Oblastní nemocnice v Jičíně. Kde se dívka opila a kdo jí alkohol nabídl teď zjišťují kopidlenští policisté.

I po půlnoci v sobotu 12. července neměli policisté klid. Nejdříve vyjeli v Jičíně do Husovy ulice, kde u nápojového automatu chyběly dvířka. Vzhledem k tomu, že muži zákona nemohli zjistit jeho majitele, nezbylo jim nic jiného, než automat až do rána hlídat. Světlo do věci nakonec vnesla žena, která uvedla, že dveře neponičil vandal, ale vítr, který je „odnesl“.
Dále vyjeli do Ruské ulice, kde se v jednom z barů měla strhnout rvačka. Hlídka na místě však žádné protiprávní jednání nezjistila. Následně pokračovali na Valdštenovo náměstí, kde měla údajně skupina mladíků rušit noční klid a přitom rozhazovat obsah odpadkových košů. I v tomto případě policisté nikoho na místě nezastihli a ani žádné rozházené koše nenašli.
V dopoledních hodinách prováděli šetření v obci Češov, kde se neznámý pachatel vloupal do jednoho z rodinných domků. Uvnitř se zaměřil hlavně na starožitnosti, čemuž odpovídala i způsobená škoda.
Poté vyšetřovali dopravní nehody ve Vojicích, v Kopidlně a v Nové Pace.
Po dvaadvacáté hodině oznámil na linku 158 anonym, že v Jarošovské ulici vnikl na balkón jednoho z bytů neznámý muž. Hlídka, která na místo vyjela, zjistila, že se jedná o šestnáctiletého
sluchátko.jpg sluchátko.jpg
mladíka, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Na svoji obhajobu uvedl, že chtěl na balkónu pouze přespat a ráno pokračovat v další cestě.
Na rušení nočního klidu si stěžoval občan z Nové Paky, který upozornil na hlasitou hudbu. Policisté na místě zjistili, že jde o povolenou společenskou akci. Přesto organizátorům doporučili hudbu ztišit, což také učinili.

Neděle 13. července byla o poznání klidnější.
V dopoledních hodinách šetřili dopravní nehodu v Ohařicích a poté řešili partnerské neshody v Nové Pace. Mladá žena si stěžovala na svého přítele, který jí měl slovně napadat. Hlídka na místě oběma řádně domluvila.
Během dne se muži zákona zaměřili i na řidiče, kteří se stále nenaučili respektovat pravidla silničního provozu. A tak na první hříšníky nemuseli dlouho čekat. Neustále se opakuje neznalost dopravních značek, mnozí z řidičů telefonují za jízdy s přístrojem v ruce, nepoužívají bezpečnostní pásy a co se týká rychlosti, o tom je celkem zbytečné hovořit. Řidiči totiž nedodržují stanovenou rychlost v obci, natož pak mimo obec.


vytisknout  e-mailem