Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravní akce s organizací TISPOL - vyhodnocení

KLADENSKO - Policisté se zapojili do dopravního opatření se zaměřením na dodržování rychlosti v silničním provozu.  

V minulém týdnu od 13. dubna do 19. dubna 2015 probíhala po celém území České republiky dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, při které policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a především se při této dopravní akci zaměřili na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. Dále policisté v průběhu dopravní akce dohlíželi na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb. o provozu na pozemních komunikacích a současně prováděli kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.
 
Hlavním cílem dopravního opatření bylo snížit neukázněné a agresivní chování některých řidičů za volantem a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu.
 
Kladenští policisté se do této celorepublikové bezpečnostně dopravní akce s organizací TISPOL zapojili ve třech dnech, a to v pondělí 13. dubna, v pátek 17. dubna a v neděli 19. dubna 2015. V rámci kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zkontrolovali celkem 370 motorových vozidel. V průběhu dopravního opatření zjistili celkem 117 dopravních přestupků, z nichž 111 přestupků bylo vyřešeno uložením blokové pokuty na místě a 6 přestupků bylo oznámeno správním orgánům. Za blokové pokuty byla vybrána finanční částka ve výši 44 800,-Kč.    
       
Nejčastější dopravní přestupky:
  • porušení rychlosti                                            38
  • nepoužití bezpečnostních pásů                     18
  • nepoužití zádržného systému                          1
  • vozidlo bez dálniční známky                             1
  • jízda bez řidičského oprávnění                         1
  • přestupky chodců                                               1
  • nevyhovující technický stav vozidla                 1
  • nepředložení dokladu o pojištění                     1
Dále bylo při akci zjištěno:
  •  požití alkoholických nápojů – trestný čin         1
  •  pachatelé trestné činnosti                                  2
       
 
Při dopravně bezpečnostní akci s organizací TISPOL byly policejní hlídky rozmístěny na vybraná pevná stanoviště po celém území kladenského okresu, včetně pohyblivých motorizovaných policejních hlídek. Samozřejmostí je, že do dopravní akce byl nasazen i speciální služební vůz značky VW Passat, který převážně monitoroval místní rychlostní komunikace. Celé dopravní opatření probíhalo v různých časových úsecích, a to nejen v denních, ale i v brzkých ranních a nočních hodinách.
 
V městě Kladno byly policejní hlídky například v ulicích Slánská, Sportovců, C. Boudy, Vítězná, Pražská, Libušina a ČSA. Ve Slaném se jednalo například o ulice Pražská a Dukelských hrdinů.
Dále byly hlídky například v obcích Brandýsek, Libušín, Smečno, Unhošť, Tuřany, Stehelčeves, Stochov, Kačice, Lotouš, Tuchlovice, Žilina, Hřebeč a Svinářov.
 
V celorepublikové dopravní akci s organizací TISPOLse výkonu služby zúčastnilo za okres Kladno celkem šedesát čtyři policistů.
 
Dopravně bezpečnostní akce v teritoriu kladenského okresu budou pokračovat i v následujících dnech.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. dubna 2015
 

vytisknout  e-mailem