Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chodkyně utrpěla vážná zranění

KLADENSKO - Při dopravní nehodě došlo ke střetu osobního vozidla a seniorky. 

Policisté z kladenského dopravního inspektorátu vyjížděli ve středu 16. listopadu 2016 k dopravní nehodě, která se stala v Kladně v ulici Cyrila Boudy.

K dopravní nehodě došlo po sedmnácté hodině na čtyř proudové pozemní komunikaci za křižovatkou Ostravská nedaleko Hotelu Kladno. Osobní vozidlo značky VW Caravella projíždějící ve směru o ulice Petra Bezruče k ulici Jaroslava Kociána se střetlo s chodkyní, která přecházela na vyznačeném přechodu pro chodce k náměstí Sítná.

Osmdesáti jedna letá seniorka z Kladenska utrpěla těžká mnohočetná zranění a byla posádkou rychlé záchranné služby okamžitě transportována do nemocnice v Praze Střešovice, kde byla hospitalizována.

Policisté provedli s padesáti pětiletým řidičem z Prahy dechovou zkouškou, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na částku 20 000,-Kč.

Dopravní nehoda je nadále v šetření.

Policie neustále upozorňuje řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené obezřetnosti jako účastníci silničního provozu, a to především v těchto podzimních a zimních měsících, kdy je značně snížená viditelnost. Pouze vzájemným respektováním řidičů a chodců v dopravě a dodržováním silničních předpisů lze snížit počet dopravních nehod.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem