Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopraváci si posvítili na řidiče

KLADENSKO – Během opatření zkontrolovali téměř sto padesát vozidel. 

Během uplynulého týdne probíhala na celém území České republiky dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL. Tentokrát se policisté zaměřili především na používání bezpečnostních psů a zádržných systémů. Dohlíželi samozřejmě i na další dodržování bezpečnostních pravidel v silničním provozu a pátrali po odcizených vozidlech, věcech a hledaných osobách.

I kladenští policisté se v pondělí 12. března a v pátek 16. března 2018 zapojili do tohoto opatření. Celkem bylo nasazeno téměř čtyřicet policistů a setkat se s nimi mohli řidiči jak ve městech, tak ve vytipovaných obcích Kladenska a Slánska.

Během výše uvedených dnů zkontrolovaly hlídky celkem 145 vozidel, přičemž zjistily  15 přestupků a na pokutách vybraly cekem 4.300,- Kč a dva hříšníci byli oznámeni na příslušný městský úřad. V pěti případech nebyly osoby ve vozidle připoutány a čtyřikrát řešili policisté nevyhovující technický stav u kontrolovaného vozidla. Dva řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu a jeden požil před jízdou drogy. U posledního přestupce policisté zjistili, že u sebe nemá řidičský průkaz.

Znovu apelujeme na všechny účastníky silničního provozu, aby dodržovali zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Dále upozorňujeme, že podobné akce budou pokračovat i v následujícím období.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. března 2018

vytisknout  e-mailem