Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KLADENSKO - Kladenští policisté se zapojili do celorepublikové akce s organizací TISPOL.  

Kladenští policisté se v tomto týdnu zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, která na území okresu Kladno proběhne ve třech dnech. Dopravně bezpečnostní akce je zaměřena na kontrolu dodržování povinností při provozování silniční nákladní a osobní dopravy podle zákona č. 111/1994 Sb, o silniční dopravě a mezinárodních předpisů a dohod, dodržování sociálních předpisů. Dále na kontrolu přepravy nebezpečných věcí, technického stavu vozidel, na správné zabezpečení a upevnění nákladu a na přepravní kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel. Současně se policejní hlídky zaměří na pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech
.
Včerejšího dne 11. února 2014 se od brzkých ranních hodin, od tří do devíti hodin, uskutečnila první část dopravně bezpečnostní akce v kladenském okrese. Policejní hlídky byly rozmístěny po celém území okresu Kladno na pevných stanovištích. Mezi kontrolní body například patřila ulice Železničářů a Smečenská v Kladně, obec Kamenné Žehrovice, Stochov, Smečno, Hrdlív, Třebichovice a Slaný. 
 
V průběhu celé dopravně bezpečnostní akce bylo zkontrolováno šedesát motorových vozidel, z toho bylo deset linkových autobusů. Při kontrolní činnosti bylo zjištěno deset přestupků a z toho byl zaznamenán jeden řidič s přestupkovým alkoholem. Kontrola u všech deseti autobusů a jejich řidičů proběhla bez závad.
 
Dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL bude v okrese Kladno pokračovat i v následujících určených dnech tohoto týdne. Kompletní výsledky celé dopravně bezpečnostní akce budou po jejím ukončení zveřejněny.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR   Kladno
12. února 2014

vytisknout  e-mailem