Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO - Policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. 

Kladenští policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, která probíhá v tomto týdnu. V kladenském okrese tato dopravně bezpečnostní akce proběhne ve třech dnech. V rámci dopravní akce s organizací TISPOL budou policejní hlídky provádět kontrolní činnost na pozemních komunikacích, zaměřenou především na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Samozřejmě v průběhu dopravní akce se policejní hlídky zaměří i na kontrolu dodržování bezpečnosti v silničním provoze a pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech. 
 
Včerejšího dne 11. března 2014 se uskutečnil v rámci dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL první kontrolní den na území okresu Kladno, který probíhal nejprve od 10.00 do 15.30 hodin a poté navázala druhá část kontrolní akce od 16.00 do 21.00 hodin . Policejní hlídky byly kombinované a svoji kontrolní činnost vykonávaly na pevných stanovištích nebo ve služebních vozidlech po celém území okresu Kladno. Mezi kontrolní stanoviště policejních hlídek byly vytipovány například tyto obce Libušín, Braškov, Stochov, Klobuky, Brandýsek, Hvězda, Třebíz, Vinařice, Lotouš, Hrdlív, Třebichovice, Kamenné Žehrovice a Tuchlovice. V Kladně byli účastníci silničního provozu například kontrolováni v ulicích ČSA, Americká, Libušina a Pražská.
 
V rámci kontrolního dne bylo zjištěno celkem padesát čtyři přestupků, z toho padesát přestupků bylo vyřešeno na místě a byly za ně uděleny blokové pokuty ve výši 14 400,-Kč. Čtyři přestupky byly oznámeny správním orgánům. V průběhu celé dopravně bezpečnostní akce bylo zkontrolováno celkem sto devadesát dva motorových vozidel. Nejčastějšími dopravními přestupky bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to ve dvaceti jedna případech, jeden účastník silničního provozu nepoužil zádržný bezpečnostní systém, u patnácti vozidel byl nevyhovující technický stav, jeden řidič neměl dálniční známku, ve dvou případech nebyly předloženy doklady o pojištění odpovědnosti a u jednoho řidiče bylo zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění. 
 
Dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL budou pokračovat i v následujících dnech. Kompletní výsledky celé dopravně bezpečnostní akce budou po jejím ukončení zveřejněny v příštím týdnu.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. března 2014

vytisknout  e-mailem