Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drzost pachatelů je nevyzpytatelná

KLADENSKO – Zloděj ukradl ženě kabelka z vozidla, ve kterém v daném okamžiku seděla. 

Dne 9. května 2019 oznámila poškozená pětatřicetiletá žena z okresu Jindřichův Hradec na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno, že jí byla odcizena kabelka z vozidla.

Krátce po poledni téhož dne seděla žena ve vozidle, které bylo zaparkováno na parkovišti v ulici C. Boudy v Kladně před pobočkou budovy jednoho z peněžních ústavů, kdy v daném okamžiku přistoupil k vozidlu muž, který otevřel dveře u spolujezdce a ze sedadla odcizil kabelku v hodnotě necelých 1 000,-Kč. Obsahem této kabelky byly osobní doklady, peněženka s finanční hotovostí a platební kartou, mobilní telefon a drobné písemnosti. Jakmile se pachatel této kabelky zmocnil, okamžitě z místa utekl směrem do ulice Mostecká, kde nasedl na jízdní kolo a odjel.  Po cestě na útěku pachatel z odcizené kabelky vytratil mobilní telefon a peněženku s celým obsahem. Celková hodnota odcizených věci byla ve výši necelých 7 000,- Kč.  Poté co většinu věcí pachatel poztrácel, vznikla majitelce škoda 2 500,-Kč, a to odcizením kabelky s finanční hotovostí.

Policisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů a po pachateli pátrají.

Policie vyzývá občany, kteří mohli spatřit podezřelého pachatele na útěku s kabelkou od osobního vozidla v ulici C. Boudy nebo při jízdě na kole z Mostecké ulice ve čtvrtek 9.května 2019 kolem 12.15 – 12.20 hodin, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158 a svým svědectvím dopomohli při dopadení pachatele.

Kladenští policisté opět upozorňují občany, aby na své věci dbali zvýšené obezřetnosti a měli je vždy pod dohledem, neboť drzost zlodějů je opravdu nevyzpytatelná. K odcizení vašeho majetku postačí pachatelům sebemenší chvilka vaší nepozornosti, aby se obohatili ve svůj prospěch. Velkým lákadlem pro zloděje jsou ponechané věci například ve vozidlech, v nákupních košících, na lavičce v parku, ale i v restauračních a zdravotních zařízeních, či  v prostředcích MHD. 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

10. května 2019

vytisknout  e-mailem