Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva nepoučitelní pachatelé dopadeni

KLADENSKO - Čokoláda je velkým lákadlem pro zloděje opakovaných krádeží v prodejnách. 

Policisté oddělení hlídkové služby  na základě oznámení vyjížděli dne 18. března 2017 před čtrnáctou hodinou k případu krádeže v obchodním domě v Kladně.

Dvaceti pětiletý muž z Kladna se v obchodním domě ve Štechově ulici odcizil deset kusů značkových čokolád v hodnotě 739,-Kč a schoval si je do bundy. Poté s odcizeným zboží prošel přes pokladní zónu bez zaplacení a byl zadržen ostrahou prodejny.

Přivolaná policejní hlídka zjistila, že podezřelým pachatelem je muž, který se trestného činu krádeže dopustil, i přestože byl v minulosti odsouzen  Okresním soudem Kladno za přečin krádeže k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem výkonu trestu.

Podezřelý muž byl eskortován policejní hlídkou na obvodní oddělení Kladno k provedení prvotních a procesních úkonů.

Další zloděj čokolád byl dopaden 19. března 2017 v obchodním domě ve Stochově v ulici Osvobození. V tomto případě pachatel odcizil pět kusů značkových čokolád, které uložil do své příruční tašky a plastovou postavičku si dal pod bundu. Poté prošel kolem pokladen a uschované zboží nezaplatil. Zaměstnanec agentury obchodu požadoval po podezřelém muži vrácení věcí zpět. Pachatel se dal ihned na útěk  pryč z prodejny, ale byl ostrahou dopaden a vrátili se zpět do obchodu, odkud ještě jednou podezřelý utekl a byl opětovně zastižen a následně předán policejní hlídce.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým pachatelem je jednatřiceti letý muž z okresu Karviná. Svého skutku se dopustil, i když byl za takové jednání v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Vzniklá škoda činí 799,-Kč.

Oba muži jsou nyní podezřelí z trestného činu krádeže.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

22. března 2017

vytisknout  e-mailem