Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž naletěl podvodníkovi

KLADENSKO – Nemá peníze, ani stavební materiál. 

V minulých dnech přijali slánští policisté oznámení od dvaapadesátiletého muže ze Slaného, že v srpnu letošního roku byl podveden neznámým pachatelem. Ten mu v Kladně v Průchově ulici odcizil pět tisíc korun. Poškozený muž mu finance svěřil s tím, že mu za tyto peníze nakoupí výhodně stavební materiál. Po převzetí finanční hotovosti podvodník zmizel neznámo kam a důvěřivý muž se nedočkal ani slíbeného materiálu, ani peněz.

Operativním šetřením se podařilo policistům podezřelého muže vypátrat a v pondělí 16. října 2017 mu vyšetřovatelka kriminální policie sdělila obvinění. Jedná se o šestačtyřicetiletého recidivistu z Mostu, který měl již v minulosti problémy se zákonem. Teď mu za přečin podvodu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Jelikož je pravděpodobné, že povedený muž ze Slaného nebyl jedinou obětí tohoto výtečníka, žádá vyšetřovatelka případu, aby se přihlásili i další poškození, kteří naletěli muži, který jim slíbil stavební materiál a po převzetí financí zmizel. Poškození se mohou přihlásit osobně na službu kriminální policie a vyšetřování, Havířská ulice 632, Kladno, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatelku na telefonním čísle 974 873 413. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkuje za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. října 2017

vytisknout  e-mailem