Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedejte šanci zlodějům

KLADENSKO - Nestřežené věci jsou velkým lákadlem pro zloděje. 

Policie opětovně upozorňuje občany, aby byli obezřetní a neponechávali své věci bez dohledu v ulicích, v hromadně dopravních prostředcích nebo v restauračních zařízeních a zdravotních střediscích. Mnohdy i malou chvilku nepozornosti umí zloděj využít ve svůj prospěch a nestřežené věci odcizit.
 
Kladenští policisté nyní prošetřují několik krádeží, které se staly v posledních dnech na území okresu Kladno právě v době cestování vlakem a autobusem a při návštěvě restaurace.
 
Ke krádeži kufru z vlakové soupravy došlo kolem dvacáté hodiny v pátek 11. dubna 2014. Nepřítomnost majitelky kufru na kolečkách ve vagónu vlakové soupravy ihned využil neznámý pachatel. V okamžiku, kdy byl kufr volně položený bez dohledu a vlak právě zastavil ve stanici Stochov, zloděj dané situace využil a s odcizeným kufrem vystoupil z vlaku. Poškozená devatenáctiletá žena ztrátu svého zavazadla zjistila až při odjezdu vlakové soupravy ze stanice. Svým jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 8 550,-Kč. Na základě oznámení byla téhož dne podezřelá osoba z krádeže policejní hlídkou zadržena na vlakovém nádraží ve Stochově. Po provedení prvotních úkonů byl podezřelý eskortován do policejní cely. Odcizený kufr byl následně nalezen v okolí místa činu. Dne 12. dubna 2014 bylo podezřelému jednadvacetiletému mladíkovi sděleno podezření z přečinu krádeže.
 
Při cestování v linkovém autobuse v odpoledních hodinách dne 12. dubna 2014 na trase z Prahy do Kladna byla odcizena peněženka i s doklady a platebními kartami. Dvaceti dvouletá poškozená případ oznámila na policejní služebnu v Kladně Kročehlavy a vzniklá škoda je ve výši 630,-Kč. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestných činu krádeže a neoprávněné užívání cizí věci.
 
V nestřeženém okamžiku v místní restauraci v obci Stochov, odcizil neznámý pachatel padesáti dvouletému muži mobilní telefon, který byl uložený v pouzdře na opasku. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu ve výši 4 000,-Kč. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
15.dubna 2014
 
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem