Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neoprávněné vniknutí do bytu

KLADENSKO – Policisté pachatele zadrželi a umístili do policejní cely. 

Policisté obvodního oddělení Slaný vyjížděli k případu neoprávněné vniknutí do bytu ve Slaném ve Stehlíkově ulici, který byl oznámen v odpoledních hodinách dne 16. prosince 2017 na linku 158.

Poté co někdo zaklepal na dveře bytu, šel je  třiadvacetiletý muž otevřít, ale  byl okamžitě vtlačen dovnitř bytu sedmačtyřicetiletým mužem. Tento muž požadoval navrácení finanční hotovosti ve výši 560,-Kč, které mu dluží čtyřiadvacetiletá přítomná žena, za kterou zaplatil útratu v restauraci. Nezvaný host se usadil v obývacím pokoji s tím že dokud nedostane finance zpět, tak byt neopustí.  Muž se ženou žijící v bytě se ve strachu uzamkli v kuchyni a zavolali policejní hlídku.

Sedmačtyřicetiletý muž poté vykopl dveře do chodbičky, kde se již nacházela přivolaná policejní hlídka, která za pomoci donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů zpacifikovala výtržníka. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla 2,19 promile alkoholu v dechu. Následně byl podezřelý muž eskortován do policejní cely.

Policisté nyní případ vedou ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. prosince 2017

vytisknout  e-mailem