Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepozornost se nevyplácí

KLADENSKO - Zloději odcizili dvě peněženky. 

Kladenská policie opakovaně upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti na své věci a nedávali svým nepozorným jednáním tak šanci zlodějům ke krádeži. Ve většině případů zloději umí využít i malé chvilky nepozornosti a věci bez dozoru nebo bez zabezpečení jsou pro ně snadnou kořistí.
 
Policisté z územního odboru Kladno v současné době prošetřují dva případy krádeže peněženek, a to v městě Kladno a Slaný.
 
První případ odcizené peněženky byl oznámen v pondělí 12. října 2015 na policejní služebnu Kladno město. K odcizení peněženky s finanční hotovostí a doklady došlo v odpoledních hodinách v neděli 11. října 2015 v autobuse městské hromadné dopravy na trase z ulice P. Bezruče do zastávky Vítězná v Kladně. Čtyřiceti dvouletý poškozený muž z Kladenska měl tuto peněženku v kapse bundy bez uzamčení, čehož využil dosud neznámý pachatel. Vzniklá škoda činí částku 400,-Kč.
 
K druhému případu odcizení peněženky došlo v pondělí 12. října 2015 v podvečerních hodinách ve Slaném a byl oznámen poškozenou třiceti čtyřletou ženou ze Slánska následující den na místní policejní obvodní oddělení.
 
Neznámý pachatel tentokrát odcizil poškozené ženě peněženku z kabelky, kterou měla přes rameno, a to krátce od vstupu do nákupní zóny v obchodním domě v Ouvalově ulici ve Slaném. Obsahem peněženky byla finanční hotovost ve výši 5 000,-Kč, platební karty a doklady. Celkem způsobená škoda je 5 200,-Kč.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
15. října 2015

vytisknout  e-mailem