Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukázněnost řidičů v dopravě

KLADENSKO - Řidiči opět usedli za volant pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. 

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

Policisté z územního odboru Kladno při výkonu služby na pozemních komunikacích v posledních dnech zjistili v rámci  kontrolní činnosti dvanáct neukázněných řidičů, kteří jsou podezřelí z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky. Při kontrolní činnosti byl ve čtyřech případech zjištěn alkohol u řidičů a v osmi případech návykové látky.

Po předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz silničního motorového vozidla byla provedením dechové zkoušky  u třiceti šesti letého řidiče naměřena nejvyšší hodnota 2,21 promile alkoholu v dechu v Netovické ulici ve Slaném, kde po čtvrté hodině prováděli kontrolní činnost policisté z místního obvodního oddělení. Podezřelý řidič se následně podrobil i dalšímu lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policisté zadrželi podezřelému muži řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.

Policisté z oddělení hlídkové služby v nočních hodinách zastavili ke kontrole osobní vozidlo značky Škoda v Kačické ulici v obci Smečno. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz silničního motorového vozidla. Třiceti dvouletý muž této výzvě vyhověl, ale nepředložil řidičský průkaz, neboť ho nevlastní. Dechová zkouška u řidiče prokázala alkohol v dechu, neboť naměřená hodnota byla 1,90 promile. Další lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu podezřelý řidič odmítl. Policisté po provedení prvotních úkonů muže umístili do policejní cely.

Mezi neukázněnými řidiči byla i jedna řidička z okresu Louny, kterou slánští policisté zastavili krátce před šestou hodinou k provedení kontroly v obci Hrdlív na Slánsku. Po provedené kontrole dokladů byla padesáti pěti letá žena vyzvána k podrobení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla 1,88 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu odmítla.

Nejstarším řidičem, který je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky byl šedesáti tříletý muž, který byl kontrolován na pozemní komunikaci v Kladně v ul. J. Čapka. Při dechové zkoušce byla naměřena hodnota 1,73 promile alkoholu v dechu a byl podroben dalšímu lékařskému vyšetření. Policisté podezřelému řidiči zadrželi řidičský průkaz. 

Dalších osm řidičů usedlo za volant pod vlivem jiné návykové látky a provedenou policejní kontrolou testem Drug Wipe 5S, byly zjištěny pozitivní výsledky na látky cannabis a amfetamin/metamfetamin.  U pěti řidičů ve věku od dvaceti do čtyřicet dvou let byl test pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin a u tří řidičů ve věku dvacet  až  dvacet čtyři let na látku cannabis.

nprap. Jana  Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

 4. dubna 2016

vytisknout  e-mailem