Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ochrana rekreačních objektů

KLADNO - Již dvanáct let probíhají preventivní akce. 

Touto akcí navázala preventivně informační skupina na aktivity z minulých let.  Policie ČR Územní odbor Kladno se opět připojil k celorepublikové snaze o zlepšení ochrany rekreačních objektů. Již v minulosti jsme se přesvědčili, že tyto aktivity ze strany P ČR majitelé rekreačních objektů vítají a proto v nich pokračujeme již dvanáctým rokem. Vloupání do nemovitostí, které jejich majitelé navštěvují pouze v rekreační sezóně, představuje problém, který se týká řady míst naší republiky a my jako Kladeňáci si ho velmi dobře uvědomujeme.
 
Preventivně informační skupina ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Unhošť, skupinou služební kynologie a Městskou policií Unhošť připravila další preventivní projekt zaměřený na ochranu rekreačních objektů. V rámci preventivní akce jsme během včerejšího dne navštívili vytipované rekreační lokality v katastru obce Unhošť. V těchto místech jsme kontrolovali zabezpečení nemovitostí před nezvanými návštěvníky, ale převážně jsme komunikovali s rekreanty, trávící volný čas na chatách či chalupách. Ty jsme informovali o majetkové trestné činnosti – vloupání do rekreačních objektů a nastínili jim možnosti, jak o svou nemovitost pečovat, aby se nestala cílem zlodějů. Majitelé chat obdrželi od policistů letáky s radami, kterak zabezpečit rekreační obydlí. Nepřítomní majitelé nemovitostí byli pomocí kartičky, která byla umístěna na dveře, či branku objektu, vyrozuměni, že tuto lokalitu zkontrolovala Policie ČR. V neposlední řadě stojí za zmínku, že jsme leták k ochraně rekreačních objektů vyvěsili na informační tabule v chatových oblastech.
 
Cílem akce je především ochrana majetku občanů – rekreačních objektů před vloupáním. Tento projekt si klade za cíl, co nejlépe informovat o možném riziku a hlavně o možnostech ochrany. Projekt je nutné chápat jako službu občanům, kterou zajišťuje Policie České republiky v rámci svých preventivních aktivit.
 
nprap. Michaela Nováková
15.7.2013

vytisknout  e-mailem