Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odložená kabelka přilákala zloděje

KLADENSKO - Nepozornost ženy využil pachatel ve svůj prospěch. 

Kladenští policisté v současné době prošetřují případ trestného činu krádeže, z kterého je podezřelý dosud neznámý pachatel.

Na linku 158 dne 2. května 2016 bylo oznámeno poškozenou třiceti pětiletou ženou z Kladna vloupání do zaparkovaného vozidla v ulici Ant. Suchého v Kladně.

Neznámý pachatel využil neopatrnosti poškozené ženy, která zde ponechala ve vozidle odloženou kabelku s osobními věcmi a opustila vozidlo pouze na necelých deset minut. I taková malá chvilka postačila pachateli, aby se obohatil  ve svůj prospěch. V tomto případě byla ztráta velmi vysoká. Obsahem kabelky byly nejen osobní doklady, platební karty, ale především finanční hotovost 250 000,-Kč, kterou poškozená vyzvedla v jednom z peněžních ústavů.

Pachatel dále při násilném vniknutí do vozidla způsobil škodu ve výši 2 000,-Kč. Celková škoda byla vyčíslena na částku 255 800,-Kč.

Policisté po podezřelém pachateli nadále pátrají.

Policie vyzývá občany, kteří dne 2. května 2016 krátce před čtrnáctou hodinou spatřili u poškozeného vozidla Škoda Fabia v ulici Ant. Suchého v Kladně podezřelou osobu, aby poskytli informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

Policie neustále upozorňuje řidiče i jejich spolujezdce, aby ve svých vozidlech neponechávali při opuštění vozidla žádné věci, jako jsou například kabelky, notebooky, kufříky, peněženky, mobilní telefony, doklady, batohy a různá jiná zavazadla a cennosti, které jsou pro zloděje vždy velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí. Při odchodu od vozidla vždy překontrolujte zda je vozidlo bezpečně zajištěno a zde jste zde nic neopomenuli, a to především na viditelných místech. 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

4. května 2016

 

vytisknout  e-mailem