Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Otevřené okno přilákalo zloděje

KLADENSKO – Policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní při větrání svého bydliště. 

Na policejní služebnu v Kladně dne 8. srpna 2018 oznámil poškozený jednapadesátiletý muž, že do jeho bytu vnikl neznámý pachatel a odcizil věci.

Dosud neznámý pachatel využil otevřeného okna v přízemním bytě v Kladně v Maroldově ulici k vniknutí dovnitř.  V pokoji odcizil volně položený Xbox s kabelem, adaptérem, bezdrátovým ovladačem a dalším příslušenstvím v hodnotě 2 000,-Kč. Poté co se zmocnil této techniky utekl vchodovými dveřmi ven z bytu. K odcizení došlo dnes 8. srpna 2018 krátce po jedné hodině a postačila mu pouhá půlhodina času.

Případ policisté v současné době prošetřují jako podezření z trestného činu porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Kladenští policisté touto cestou dále upozorňují občany, aby byli obezřetní při větrání svého bydliště, a to jak v rodinných domech, tak v panelových bytech.  V letních měsících a především ve dnech s vysokými teplotami se všichni lidé snaží ochladit své domovy a je více otevřených oken a balkonových dveří. Často se stává, že občané ponechávají okna a balkonové dveře otevřené i při odchodu ze svých domovů a v nočních hodinách. Samozřejmostí je, mít vzhledem k teplému počasí  ve svém obydlí větrání, ale je také nutné  mít své bydliště vždy bezpečně zajištěno.

Policisté občanům doporučují, aby si svá okna a balkonové dveře při odchodu z bydliště vždy uzavřeli, i kdyby své domovy opouštěli pouze na malou chvilku. Zloděj umí využít i okamžik vaší nepřítomnosti ke krádeži na vašem pozemku, či bydlišti.

Při větrání v nočních hodinách, a to především v nižších patrech bytů, či přízemních rodinných domků, by si majitelé měli svá obydlí zajistit bezpečnostním systémem, neboť se každoročně v letních měsících vyskytne několik případů, kdy pachatel využije teplých nocí ke krádeži,  neboť  je většina oken a balkonových dveří otevřena bez jakéhokoliv zajištění. Zloděj poté nemusí překonat žádné větší překážky a vnikne do vašeho obydlí, kde poté dochází k odcizení vašeho majetku, a to někdy i v době, kdy spíte a vůbec ani netušíte, že se po vašem domě nebo bytě pohybuje nezvaná návštěva, která se v daném chvíli dopouští trestné činnosti. 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

8. srpna 2018

vytisknout  e-mailem