Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelé přistiženi při krádežích

KLADENSKO - Krádeže zboží v nákupních střediscích byly odhaleny. 

První případ se stal v sobotu 8. února 2014 v průběhu dopoledních hodin, kdy neznámý pachatel v obchodním domě ve Slaném v Ouvalově ulici odcizil potravinářské zboží. S  tímto zcizeným zbožím prošel pokladní zónou bez zaplacení a následně byl zadržen místní ostrahou. Jednalo se o potravinářské výrobky v celkové hodnotě 2 266,-Kč. Na základě této dané skutečnosti byla na místo činu přivolána Městská policie Slaný, která věc prošetřila a odcizené zboží bylo nepoškozené navráceno zpět. Jelikož neznámý pachatel neměl u sebe doklady totožnosti, byl strážníky předveden na policejní služebnu ve Slaném.  Zde byl předán policistům obvodního oddělení Policie České republiky ke zjištění totožnosti a prošetření případu. Policisté místního obvodního oddělení dalším policejním šetřením zjistili, že se jedná o muže ve věku dvacet sedm let z Kladna, který byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen rozsudkem Okresního soudu Kladno.

Na linku 158 byl oznámen téhož dne druhý případ krádeže, tentokrát v Kladně - Kročehlavy v obchodě v Arménské ulici, ke kterému došlo kolem jedenácté hodiny. Pachatel již do obchodu vstoupil s úmyslem zde odcizi bundu. V prodejně si prohlížel vystavené zboží a v nestřeženém okamžiku zaměnil svou přinesenou bundu za značkovou dámskou bundu z prodejny. Následně pokračoval ve vybírání dalšího zboží a poté z prodejny odešel i s nezaplacenou značkovou bundou v hodnotě 700,-Kč. Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým z trestného činu krádeže je dvacetiletý mladík z Kladenska. Svého jednání se dopustil, ačkoliv byl v květnu 2012 Okresním soudem Kladno odsouzen mimo jiné pro úmyslný trestný čin krádež a k trestu odnětí svobody nepodmíněně v délce trvání na osmnáct měsíců.

Třetí pachatel se objevil v odpoledních hodinách v neděli 9. února 2014 v obchodním domě v Kladně v Hřebečské ulici. Při nákupu si v oddělení s alkoholem uschoval do svého batohu šest lahví  s alkoholem v hodnotě 900,-Kč. Následně s tímto zbožím prošel bez zaplacení za prodejní plochy vchodovým turniketem, aniž by láhve s alkoholem umístěné do batohu zaplati. V těchto prostorách byl zastaven pracovníkem ostrahy. Na místo zadržení se dostavila policejní hlídka, která si pachatele převzala a odvezla na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým z tresného činu je třeceti sedmiletý muž, který má za sebou bohatou trestnou minulost, neboť byl již několikrát odsouzen za trestné činy krádež a poškozování cizí věci.  

 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
11. února 2014

vytisknout  e-mailem