Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu havaroval

KLADENSKO - Řidiči byla naměřena hodnota přes tři promile alkoholu v dechu. 

Policie neustále upozorňuje řidiče všech dopravních prostředků, že v době, kdy usednou za volant se musí plně věnovat řízení a před jízdou nesmí použít žádné návykové látky, ať už jde o alkohol nebo drogy v jakémkoliv množství. Neukáznění řidiči nedodržováním předpisů a posilnění návykovými látkami ohrožují při jízdě v silničním provozu nejen sebe, ale především zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu.
 
Kladenští policisté dopravního inspektorátu prošetřují dopravní nehodu, která se stala v sobotu v brzkých ranních hodinách v Kladně na rozhraní ulic Hajnova a Dukelských hrdinů.
 
Dvaceti sedmiletý řidič z Kladenska, který řídil osobní vozidlo Ford Mondeo nezvládl řízení a sjel mimo pozemní komunikaci, kde narazil do keře a následně do betonové zdi. V době dopravní nehody byla ve vozidle dvoučlenná posádka. Spolujezdec byl se zraněním převezen sanitním vozidlem rychlé záchranné služby do kladenské nemocnice. 
 
Policisté podezřelého řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky přístrojem Drager, která byla s pozitivním výsledkem a u řidiče byla naměřena hodnota 3,07 promile alkoholu v dechu.
 
Po provedení prvotních úkonů byl podezřelý dvaceti sedmiletý muž eskortován do policejní cely. V současné době je případ prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Policisté územního odboru Kladno prošetřují další dva případy z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Slánští policisté v nočních hodinách při kontrolní činnosti zastavili osobní vozidlo Seat Leon, jehož řidičem byl dvaceti osmiletý muž, který byl vyzván k provedení dechové zkoušky. Naměřená hodnota byla ve výši 1,83 promile alkoholu v dechu a byl odebrán biologický materiál ve slánské nemocnici. Řidiči byla zakázána další jízda. Řidičský průkaz na místě nebyl zadržen, neboť se jednalo o neřidiče.
 
V v odpoledních hodinách v sobotu 9. srpna 2014 v katastru obce Makotřasy na sjezdu z rychlostní silnice R7 policisté z obvodního oddělení Unhošť kontrolovali řidiče osobního vozidla Škoda Octavia. Dvaceti šestiletý řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Dále byl u řidiče proveden test na návykové látky, který byl pozitivní na látku amphetamin/metamphetamin.  
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
11. srpna 2014

vytisknout  e-mailem