Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodnice okradla seniorku

KLADENSKO - Pod záminkou rozměnění dvacetikoruny připravila stařenku o tisíc korun. 

Na policejní služebnu v Kladně byla dne 28. března 2017 oznámena krádež finanční hotovosti při sobě v ulici Cyrila Boudy v Kladně.

Procházející osmdesáti tříletou stařenku na ulici kolem deváté hodiny ve středu 28. března 2017 oslovila neznámá žena s prosbou o rozměnění hotovosti ve výši dvacet korun na drobné mince. Důvěřivá seniorka  ve snaze ženě pomoci , ochotně vyndala svoji peněženku. Po otevření přihrádky na drobné mince si pachatelka sama vybírala potřebné množství mincí a seniorce za ně dala dvacetikorunu.  Neznámá žena ovšem při výběru drobných mincí v nestřeženém okamžiku odcizila z této peněženky i bankovku v hodnotě 1 000,-Kč.

Kladenští policisté v současné době po podezřelé ženě pátrají a případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

Policie vyzývá občany, kteří kolem deváté hodiny ve středu 28. března 2017 v ulici Cyrila Boudy v Kladně spatřili podezřelou ženu, která zde vybírala drobné koruny z peněženky seniorky, aby  poskytli informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.  Jelikož  je předpoklad, že se tato podvodnice v těchto místech a přilehlém okolí nějakou dobu pohybovala nelze vyloučit, že mohla oslovit a požádat o rozměnění financí i jiné občany, kteří se také mohli stát obětí trestné činnosti a nebo jako svědci podat informace k popisu pachatelky.

Kladenští policisté neustále upozorňují občany, aby byli obezřetní a dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci v ulicích měst i obcí, když je osloví cizí osoba a žádá po nich nějakou službu  nebo dokonce nabízí jakékoliv zboží, a to nejen na území kladenského okresu.

Tito zloději tak zvaní kapsáři umí využít malý okamžik vaší nepozornosti a zmocní se vašeho majetku ve svůj prospěch. Z těchto důvodů je nutné své osobní věci jako jsou doklady, platební karty, peněženky, finanční hotovost, mobilní telefony a další věci mít vždy pod kontrolou a v každém případě je nutné je mít zabezpečeny pod nějakým uzavřením.

Policie vyzývá občany, aby se vyvarovali kontaktu z těmito pouličními podvodníky a jakmile se s těmito osobami setkají, aby zavolali na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

30. března 2017

vytisknout  e-mailem