Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodník dopaden

KLADENSKO – Obviněnému muži za zločin podvodu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. 

Kladenští policisté obvinili v minulých dnech čtyřiadvacetiletého muže z Kladna pro trestný čin podvodu. Toho se dopouštěl asi půl roku napět. Na internetových portálech nabízel k prodeji zboží, které následně kupujícím nezaslal i přesto, že obdržel finance. Svým podvodným jednáním si přišel na cca šest set tisíc korun. Podvedených osob je téměř dvě stě a přepokládáme, že počet není konečný.

Kriminalisté na podvodníka přišli operativně pátrací činností a případ skládali postupně. Zadržet se muže podařilo v minulém týdnu. Policistům při výslechu nezapíral, dokonce by se dalo říci, že se svým jednáním chlubil.

Jeho protiprávní jednání začalo zcela nevině. Mladík začal rozprodávat věci ze svého bývalého bydliště. Při stěhování se mu však nějaké věci ztratily a kupujícím je proto nemohl zaslat. Peníze za zboží nevrátil a vlastně se nic nedělo. To mu vnuklo myšlenku, že by se takto dalo i vydělávat.

Začal na různých serverech nabízet věci k prodeji. Jednalo se o elektroniku, šperky, mobilní telefony i předměty běžné spotřeby. Kupujícím vystavoval fiktivní faktury, které byly velice propracované a přesvědčivé. Po uhrazení finanční hotovosti však zboží nikdy nezaslal. Vystupoval pod smyšlenými jmény, zejména ženskými. S poškozenými komunikoval výhradně po mailech. Často měnil svojí identitu.

Jak jsme zmínili v úvodu, přepokládáme, že počet podvedených ještě není konečný. Vyzýváme proto poškozené, kteří koupili na internetu zboží, konkrétně na serverech shopping-online.cz, nebo quick.shopping.cz, které jim nedorazilo, aby se přihlásili vyšetřovateli na kladenské kriminální policii. Kontaktovat ho můžete na telefonním čísle 974 873 317, nebo na bezplatné lince 158.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. srpna 2016 

vytisknout  e-mailem