Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dohlíželi na řidiče

KLADENSKO – Řidiči, buďte obezřetní a dodržujte dopravní předpisy. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu v pátek 17. prosince 2021 prováděli v dopoledních hodinách kontrolní činnost na pozemních komunikacích Unhošťska v katastru obcí Braškov a Běleč. Následně v odpoledních hodinách byla dopravní akce přemístěna na silnice v teritoriu Stochova a okolí. Policisté se zaměřili především na dodržování rychlosti a dalších obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích.

V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali přes 60 řidičů a jejich vozidla. Při silniční kontrole bylo zjištěno celkem 8 přestupků, z toho dva řidiči nedodrželi rychlost, ve dvou případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla, dále někteří řidiči nepoužili zádržný systém a jeden z řidičů za jízdy telefonoval. Celkem bylo uděleno 8 pokut, které byly vyřízeny na místě udělením blokových pokut ve výši 5 100,-Kč.

Hlavním úkolem dopravní akce bylo především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu. Všichni řidiči by si měli uvědomit, že riskantní jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.Používání mobilního telefonu za jízdy a nedostatečné věnování se řízení, patří k nejčastějším příčinám dopravních nehod.

Kladenští policisté budou i v následujících týdnech pokračovat v těchto dopravně bezpečnostních akcích.

 

nprap. Jana Šteinerová
20. prosince 2021

 

vytisknout  e-mailem